С известно закъснение ви представяме дебютиралия в края на миналата седмица трейлър на любопитния фантастичен трилър „Extinction”, който Netflix закупиха за разпространение от Universal, по подобие на „Изтребление“ от Paramount.

Филмът е с участието на Майкъл Пеня (който замени Джеймс Макавой) и разказва за обикновен, работещ съпруг и баща, който е спохождан от повтарящ се сън за смъртта на семейството му и унищожението на Земята от извънземно нашествие. Кошмарите му се превръщат в реалност, когато планетата ни наистина е нападната от разрушителна сила и той осъзнава, че виденията му са картини от бъдещето, които той може да използва, за да спаси семейството си и Земята.

Режисьор на „Extinction” е Бен Йънг, когото познаваме от провокативния „Hounds of Love”, ранният сценарий е дело на Спенсър Коен (автор на предстоящия Moonfall на Роланд Емерих) и Брад Кейн („Fringe“, „Black Sails“), а финалната му версия е написана от Ерик Хейзерер, на когото дължим повече от прекрасната фантастика „Първи контакт“ на Дени Вилньов и предстоящата екранизация на „Кутия за птици“.

Изглежда малко по-евтино (във всяко едно отношение), отколкото звучи на хартия. Въпреки това имаме надежди, че „Extinction” ще го бива и ще бъде по-интелигентен от средната категория филми с извънземно нашествие, които през последните години, с много малки изключения (като „На ръба на утрешния ден“ например), са трагични. Стискаме палци и цялата история да не е построена върху мистерията около естеството на заплахата, защото имаме много сериозни съмнения какво е то.

extinction-netflix-images-11 extinction-netflix-images-2 extinction-netflix-images-3 плакат

Режисьор на „Extinction” е Бен Йънг („Hounds of Love”), по сценарий на Спенсър Коен („Moonfall“), Брад Кейн („Fringe“, „Black Sails“) и Ерик Хейзерер („Първи контакт“, „Кутия за птици“). В ролите са Майкъл Пеня, Лизи Каплан, Майк Колтър, Ема Буут, Том Райли, Израел Брусард и др.

Премиерата е на 27 юли по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *