При все (някои) неподходящи роли, с които се ангажира в последните години Джеймс Макавой, той очевидно не може да се оплаче от липса на енергия – вече сме наясно, че ще стресне всички с шантавите си превъплъщения в „Split” на Шамалан, а и помним, че догодина очакваме следващия проект на Вим Вендерс „Submergence”, както и „The Coldest City” на Чад Стахелски – ще имаме възможност да си върнем заслужената вяра в този изключителен актьор. И ако зрителите са забравили какво изнася в „Последният крал на Шотландия” и „Изкупление”, защото по-често го виждат като младия професор Х в „Х-мен”, то искрено се надяваме, че още по-новият проект, с който се захваща, ще му даде шанс да докаже отново британска сила и класа.

Според Deadline Джеймс Макавой ще поеме главната роля в научната фантастика „Extinction”. Сред сценаристите присъстват имената на Ерик Хайсърер („Arrival”), Брад Кейлъб Кейн („Marco Polo”) и Спенсър Коен, ала все още бъдещият филм си няма режисьор. Продуцентски отговорности поемат Дейвид Хоберман и Тод Либерман; компаниите зад филма са Good Universe и Mandeville Films.

В обещания сюжет Макавой влиза в ролята на главен механик в една фабрика, а нощите му са изпълнени с кошмари. В тях жена му е жертва на покушение, а той самият геройски спасява Земята от армия нашественици, които обаче може би не са точно това, което изглеждат…

Звучи лееееко оплетено и неясно, но обикновено така стоят нещата с първите анотации, които предшестват работата по нов проект. Във всички случаи стане ли дума за фантастичен сюжет – настъпва вълнение в редиците ни и ни е все по трудно да сдържаме нетърпението си за нова, актуална информация. Набавим ли си я – ще я споделим с вас.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Никаква вяра не сме губили в Макавой, че да си я връщаме, нито той трябва да доказва класа. Само преди 2-3 години бяха Filth, Trance, трилогията с Джесика Частейн…

  2. „Trance“ е разочарование, а „Filth“ беше приятно култов, но нищо особено; във всеки от тях обаче Макавой е железен – дори и в отдавна издишащата поредица „X-Men“, при все че ми бие на мискаст там. Чакам с умерено нетърпение и полужив оптимизъм „Split“.