homecoming

Още един проект, към който проявяваме голям интерес, се сдоби с трейлър покрай представянето си на Comic-Con и това е психологическият трилър сериал на създателя на „Mr. Robot“ Сам ИсмаилHomecoming“, адаптация на популярния едноименен fictional подкаст на Илай Хороуиц и Майка Блумбърг и бележещ първата главна роля на Джулия Робъртс на малкия екран.

Homecoming“ разказва за Хайди Бъргман (Робъртс), която работи в Homecoming Transitional Support Center – база, помагаща на войници да направят прехода към цивилен живот. Един от тези войници, нямащ търпение да започне следващата фаза от живота си, е Уолтър Круз (Стивън Джеймс), а човекът, който наблюдава работата на Хайди и ръководи базата, е Колин Белфаст (Боби Канавали) – амбициозен чиновник, чиито маниакални изисквания загатват за нечисти мотиви.

Четири години по-късно Хайди е започнала нов живот в малко градче, където живее с майка си (Сиси Спейсик) и работи като сервитьорка. Когато служител на Министерството на отбраната (Шей Уигам) идва при нея с въпрос защо е напуснала предишната си работа в центъра, Хайди започва да осъзнава, че истината е съвсем различна от историята, която разказва на самата себе си…

Показаният на Comic-Con трейлър всъщност е класически тийзър и не разкрива никакви подробности за историята, но ни запознава с атмосферата и ни убеждава в нещо, което вече предполагахме, предвид участието на Сам Исмаил, а именно, че визуално „Homecoming“ ще бъде изключително пипнат – и като разкадровка, и като стил.

https://www.youtube.com/watch?v=qsUfdJ7eZ3w

Повече подробности за сериала получаваме от изказване на Сам Исмаил, който споделя, че искал адаптацията му (която никак не е била лека, предвид разликата в двете медии) да не се различава драстично от света, разкрит в подкаста на Хороуиц и Блумбърг, но все пак в нея има „доста неща, които ще изненадат някои хора“.

Той също така разкрива, че „Homecoming“ е психологически трилър, различаващ се от днешните представители на жанра. Че обратите в историята са моменти и разкрития, свързани с героите, а не преследвания, както в съвременните филми, и целта му е била да пресъздаде стила на майстори като Алфред Хичкок и Брайън Де Палма. В този ред е и решението му да не създава изцяло нова музика, а да използва готова от трилър от 70-те години.

Звучи интересно. Нямаме търпение да видим пълен трейлър, както и самия сериал, разбира се. Засега се задоволяваме с горния тийзър и с този скучноват постер:

плакат

Режисьор на всичките 10 епизода на „Homecoming“ е Сам Исмаил („Mr. Robot“), а сценарият е на създателите на оригиналния подкаст Илай Хороуиц и Майка Блумбърг. В ролите са Джулия Робъртс, Стивън Джеймс, Боби Канавали, Сиси Спейсик, Шей Уигам, Алекс Карповски, Дермът Мълруни, Хонг Чау, Джереми Алън Уайт, Сидни Поатие и др.

Премиерата на „Homecoming“ ще бъде през есента, но конкретната дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments