Само няколко дни преди филмът да дебютира на 50-тия, юбилеен Нюйоркски филмов фестивал, получаваме нов международен трейлър на подготвяната от Анг Лий екранизация на бестселъра на Ян Мартел „Животът на Пи” („Life of Pi”).

За първи път виждаме кадри извън лодката, на която младият Пи Пател и бенгалският тигър Ричард Паркър се носят сред водите на Тихия океан, и получаваме малко по-добра представа за цялостната история и каква най-вероятно ще бъде структурата на филма.

Честно казано, предишният трейлър ни допадна повече, но е възможно това да е само защото музиката в този не е сред любимите ни.

Като цяло филмът изглежда доста любопитно, и като история, и чисто визуално, макар че има няколко неща, които определено ни притесняват.

И друг път сме казвали, че имаме доверие на Анг Лий, но честно казано нямаме търпение да мине официалната премиера, за да чуем малко „истински” мнения за филма – досегашните (спорадични) отзиви бяха добри, но те идват от разни хора, близки на студиото или пък други „industry insiders”, на които не може да се разчита на 100%, защото дори и да не лъжат, гледат на филмите по доста различен начин. Разбира се, каквито и да са отзивите, ние ще искаме да гледаме филма, за да решим сами за себе си.

Вижте и един нов плакат.

Животът на Пи - плакат

Пи (или Пай на английски) Пател е син на собственик на зоопарк с енциклопедични познания за животните. Когато Пи е на 16, семейството му емигрира от Индия за Канада на борда на японски товарен кораб, който освен тях е приютил и животните от зоопарка. Корабът обаче потъва и Пи се озовава насред Тихия океан на малка спасителна лодка в компанията на грациозния бенгалски тигър Ричард Паркър.

Режисьор на „Животът на Пи” („Life of Pi”) е Анг Лий (“Тигър и дракон”, „Планината Броукбек”), а в ролите са Сураж Шарма, Рейф Спол, Жерар Депардийо, Ирфан, Табу и др.

Премиерата е 21 ноември 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Фактът, че 3,14 е на лодката само с тигъра показва, че тия се отклоняват страшно много от книгата и ще избегнат най-психопатската ѝ час.

  2. Започва все повече да ме кефи. Има голяма вероятност това да се превърне в любимия ми филм на Анг Лий.

  3. Не знам за филма, но поне за визията съм спокоен, че ще бъде смазваща! Казвал съм го и друг път, че имам твърда вяра във възможностите на пустия тайванец. Принципно бягам от всякакви филми, в които мерна индийци, ама в случая ще се прежаля 🙂 Само се моля режисьорът да не се опита да направи нова версия на „Планината Броукбек”, само че с младо момче и нахъсан мъжки тигър, че тогаз ще проклинам зловещо :p (не съм чел книгата, а и не искам да си развалям удоволствието предварително)… Абе, чака се с нетърпение.

  4. От това, кйоето виждам кефи….
    Надявам се филмчето да е наистина хубаво, защото честно казано винаги с ме кефели и съм харесвал колоритните филми. Ако ме разбирате какво искам да кажа 😉

  5. Много интересно изглежда, но вече се съмнявам, че Анг Лий някога ще направи филм от класата на Тигър и Дракон.

  6. „Тигър и дракон“ беше много силен филм!
    За този се надявам да не е много евтин – и от към ефекти, и от към емоции. Гледа ми се нещо смислено, не захаросано и притчово, ала Куелю.