glass-cast-20180703

Повече от десетилетие М. Найт Шамалан присъстваше в графата „изчерпали се режисьори”. Сериозните фенове обаче продължиха да вярват, че неговото завръщане във форма е възможно и ето че това се случи през януари 2017 г. с трилъра „На парчета”. Въпреки мрачното си съдържание, той беше учебник по изграждане на съспенс, без да се забравя хитрия мизансцен, сполучлив актьорски състав и оригинален сценарий, както и разбира се, финалът, връзващ филма с вселената на „Неуязвимият”.

Финансовият успех на „На парчета“, видим още през първите седмици от премиерата, открехна вратата за нов филм на Шамалан и то какъв… дълго очакваното от феновете директно продължение на „Неуязвимият” (и съответно на „На парчета“), което ще носи заглавието „Glass”.  Шамалан бе готов с кратко описание на сюжета в 11 страници, броени дни след премиерата на „На парчета”, а към днешна дата филмът е вече в постпродукция и вече имаме първия официален тийзър постер.

Преди да видите плаката обаче, припомняме, че в „Glass” ще станем свидетели на познанството между тримата мъже извън нормата – охранителят Дейвид Дън (Брус Уилис), архизлодеят Илайджа Прайс (Самюъл Л. Джаксън) и страдащият от дисоциативното разстройство на личността Кевин Уендъл Кръмб (Джеймс Маковой). Аня Тейлър-Джой, единствената преживяла близък контакт със Звярът, ще е отново на екран като Кейси Куук.

Ето и постера. Особено приятен е слоганът, зловещо шепнещ: „Не можеш да възпреш това, което си.

плакат

Миналата година към каста се присъедини и Сара Полсън („American Horror Story”) и според присъствали на CinemaCon през април, нейната героиня е психотерапевт на тримата свръхчовеци, които – както се вижда от плаката – делят пространството на една и съща клиника. Как точно Дън е попаднал там, и защо само той е „закопчан”, не знаем, но пък и в живота се случва добрите хора да полудяват. За д-р Стейпъл, те са будещи състрадание пациенти, които са си внушили, че са супергерои. Очаква се Дейвид Дън да е по следите на супер-егото на Кръмб, като те ще имат няколко „ескалиращи срещи”, а Илайджа Прайс ще влияе и на двамата отстрани, като кукловод пазещ тайни за тяхната същност.

Сара Полсън
Сара Полсън
Дейвид Дън (ляво) и Илайджа Прайс (дясно) в кадър от „Неуязвимият”
Дейвид Дън (ляво) и Илайджа Прайс (дясно) в кадър от „Неуязвимият”

Официалният трейлър на „Glass” ще бъде публикуван на 20-ти юли, когато Шамалан ще вземе участие в Comic-Con, Сан Диего. Очаквайте и една специална изненада свързана с М. Найт подготвена от екипа ни.

Продуценти на „Glass” са М. Найт Шамалан, Джейсън Блум, Ашвин Рахан, Марк Биенщок и Стивън Шнайдер. Премиерата е 18-ти януари 2019 г..

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments