Само преди няколко дни Amazon пуснаха първите снимки от подготвяната адаптация по култовата поредица Fallout, а вече можем да видим и доста дълъг тийзър. Героинята на Ела Пурнел напуска иконичния в игрите бункер 33 и се отправя на опасно и смъртоносно приключение в свят, който не е пригоден за крехки и наивни същества като нея. Това е свят, който е населен с мутирали създания, разбойници и убийци на всяка крачка и огромни пусти пространства, разяждани от радиация. Всяка крачка може да е фатална, всяка глътка въздух последна.

Приомняме ви, че Fallout поредицата стартира през далечната 1997 година благодарение на Interplay. Едва през 2008 година със своята трета итерация (реално четвърта, ако броим Brotherhood of Steel) и последвалото самостоятелно допълнение New Vegas, тя се трансформира в екшън ролева игра от първо лице в ръцете на Bethesda, а останалото е история, както се казва.

Вижте първия тийзър, който определено има какво да покаже:

Признаваме си, че очаквахме нещо много по-лошо, но това, което тези две минути показват, всъщност не изглежда толкова зле. Виждат се няколко ключови елемента от игрите, макар и реално сериалът да разказва нова и оригинална история. Все пак няма как да не включат много познати места и персонажи, ако не искат да си навлекат гнева на феновете.

Ето е крайна сметка какво може да очаквате от новия сериал:

Ядрена война опустошава Земята през 2077 година – времена на роботи, летящи коли и силна носталгия по американския начин на живот от четиридесетте години на миналия век. След избухване на бомбите и смъртта на огромна част от населението действието се прехвърля 219 години напред. Какво се е случило с човечеството през тези тежки два века? Луси си няма идея. Тя е прекарала целия си живот в подземен бункер, в който всяка нужда и желание са удовлетворявани докато поколение след поколение чакат правилния момент за завръщане на повърхността. Непредвидена ситуация принуждава Луси да поеме на спасителна мисия сред опасен и враждебен свят. Земята е населявана от огромни насекоми, гладни мутирали чудовища и прегорели от слънцето безделници и разбойници.

Представяме ви и няколко плаката:

Създатели на Fallout са Джонатан Нолън и Лиса Джой, като Нолън ще режисира пилотния епизод. Шоурънъри ще са Дженева Робъртсън-Дворет и Греъм Уогнър. В ролята на Луси ще влезе Ела Пурнел, позната най-вече от сериала Yellowjackets. Компания ще ѝ правят Кайл Маклоклан, Уолтън Гогинс, Зилия Мендес-Джоунс, Арън Мотен и др.

Премиерата е предвидена за 12 април 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *