Първият трейлър на историческата драма-трилър „Operation Finale“ ни ориентира какво можем да очакваме от филма на Крис Уайц, но за съжаление, не ни зарадва толкова, колкото се надявахме и очаквахме предвид творческия екип, начело с Оскар Айзък и Бен Кингсли (които, изглежда, правят отлични роли), и разбира се, предвид ужасно интересната история. Сега MGM представиха нов трейлър, които е малко по-добър от предишния и дава по-добра представа за филма.

Припомняме, че „Operation Finale“ разказва драматичната истинска история на водената от агента Питър Малкин (Айзък) тайна мисия на Мосад да заловят избягалия в Аржентина Адолф Айхман (Кингсли) – нацисткият офицер, който в най-голяма степен е отговорен за транспортирането на милиони невинни евреи до смъртта им в концентрационните лагери. Айхман е заловен през 1960 г. и тайно е депортиран в Израел, където е съден в публичен процес за военни престъпления и престъпления срещу човечеството и в крайна сметка екзекутиран чрез обесване на 1 юни 1962 г.

Ето новия трейлър.

Както казахме в началото, този трейлър определено е по-добър от първия (във всяко едно отношение), но и той, поне за нас, не е достатъчно убедителен. Да, „Operation Finale“ изглежда прилично, но не и нещо специално, какъвто е, както няма да се уморим да повтаряме, „Мюнхен“ – и като кино, и като нюанс на историята. Защото със сигурност начинът, по който е хванат и върнат Айхман, не е съвсем „чист като сълза“. Надяваме се обаче да грешим, защото наистина ни се гледа силен филм по темата. И като казахме „гледа ни се“, на този етап филмът беше свален от програмата на официалния разпространител и най-вероятно ще се разминем.

В добавка вижте и няколко постера.

operation_finale_ver2_xlg operation_finale_ver3_xlg плакат

Режисьор на „Operation Finale“ е Крис Уайц („About a Boy“, „Златният компас“, „A Better Life“), а сценарист е Матю Ортън. В главните роли са Оскар Айзък, Бен Кингсли, Мелани Лоран, Лиор Раз, Ник Крол, Питър Щраус, Хейли Лу Ричардсън, Джо Алуин и други.

Щатската премиера е на 29 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. „Защото със сигурност начинът, по който е хванат и върнат Айхман, не е съвсем „чист като сълза“.
    Сълзи и морал при този тип операции и за такъв тип хора, особено от чифути!!! Успех!

  2. Не знам защо продължават да предъвкват една и съща манджа, не съм сигурен, но има поне два филма вече по темата, но ционсткото лоби не спи!

    Какво пише на границата на Израел – „Не се прави на хитър, тук всички са евреи!“