С интерес очакваме „Operation Finale“ още откакто научихме за него преди около година – действителната история, вдъхновила филма, е повече от любопитна, а актьорите, които Крис Уайц е събрал, обещават едно отлично ниво, поне откъм изпълнения. „Operation Finale“ разказва истинската история за залавянето на Адолф Айхман от екип агенти на Мосад, които през 1960 г. трябва не само да заловят нациста, избягал в Аржентина, но и да го отведат до Израел, където Айхман е съден за военни престъпления, престъпления срещу човечеството и престъпления срещу еврейския народ по време на Втората световна война.

Вижте първия трейлър на трилъра, който по доста добър начин загатва за сложната мисия.

My job was simple.

Бен Кингсли в ролята на Айхман и Оскар Айзък като агент Питър Малкин правят изключителни изпълнения, личи си още на ниво трейлър. Не сме и очаквали друго, но пак е приятно да ги видиш „in action“. Трейлърът определено ни допада, особено началото с репликите на Айхман за това как просто си е вършил работата и е следвал заповеди, което е и основната му правна защита по време на процеса.

Засега поне „Operation Finale“ се очертава по-скоро като трилър за залавянето на Айхман, отколкото историческа драма за войната и Холокоста, и може би затова първата ни асоциация е с доста различния „Мюнхен“ на Стивън Спилбърг. Разбира се, не очакваме филм от същото ниво, но се надяваме на нещо наистина качествено.

Вълнуващата истинска история от 1960 г. проследява тайната мисия на легендарния агент на Мосад Питър Малкин, който залавя в Аржентина Адолф Айхман – нацисткия офицер, отговорен за транспортирането на милиони невинни евреи до смъртта им в концентрационните лагери.

MV5BMjEwOTY2NTk4M15BMl5BanBnXkFtZTgwMjI5NTU2NTM@._V1_SX1777_CR0,0,1777,999_AL_

540521

Режисьор на „Operation Finale“ е Крис Уайц, а сценарист е Матю Ортън. В главните роли са Оскар Айзък, Бен Кингсли, Мелани Лоран, Лиор Раз, Ник Крол, Питър Щраус, Хейли Лу Ричардсън, Джо Алуин и други.

Премиерата е 14 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Нямаше ли подобен с Дювал ? Не помня от коя година. Иначе ще ми бъде интересно да гледам и този. Кингсли си личи наистина, че е на висота, а за Айзък ще трябва малко повече за да видим(въпреки, че без съмнение ще е добър).