натали дормър
Натали Дормър

Докато един по един актьорите от „Игра на тронове” публикуват „прощални” снимки с благодарности и обещания за нови срещи с публиката, един член на състава дава сериозна заявка, че смята да стигне далеч отвъд пределите на Вестерос. Става дума за Натали Дормър, която се завръща на малкия екран, но в далеч по-различна роля от тази на Марджъри Тирел. Преди седмици стана ясно, че актрисата ще влезе в образа на една от големите холивудски легенди, Вивиан Лий, в предстоящ сериал.

Продуценти са FreeMantle Media и Mainstreet Pictures („American Gods“) и по тяхна информация сериалът ще се фокусира върху личния и професионалния живот на актрисата, останала в историята с ролите си на Скарлет О’Хара („Отнесени от вихъра”), Бланш Дюбоа („Трамвай Желание”), Ана Каренина, Клеопатра („Цезар и Клеопатра”) и редица други. Бройката на епизодите, както и заглавието на сериала, предстои да бъдат уточнени, но всеки епизод ще бъде съсредоточен върху определен филм от биографията на Вивиан Лий. Накратко това означава, че със сигурност ще видим епизоди, посветени на двете най-добри роли на Лий – Скарлет и Бланш – и ще проследим 20-годишния ѝ брак с британската легенда на театъра и киното сър Лорънс Оливие.

вивиан лий и лорънс оливие
С Лорънс Оливие

Сценарист на сериала ще бъде Стюарт Харкорт („Churchill’s Secret“), а историята ще бъде базирана на лични интервюта и записи на Вивиан Лий, както и на излязлата през 2013 г. нейна биография, дело на Кендра Бийн – „Vivien Leigh: An Intimate Portrait“. Освен че е в главната роля, Натали Дормър е и продуцент на сериала. Ето официалното изявление от Mainstreet Pictures, цитирани от Deadline:

Изключително сме развълнувани, че ще работим с брилянтната Натали Дормър, която ще играе Вивиан Лий и ще представи нейната необикновена и неизвестна история пред широката публика.

вивиан лий
Вивиан Лий в ролята на най-известната южнячка в киното и литературата, Скарлет О’Хара

Вивиан Лий е една от иконите на „Златната ера на Холивуд“ и актриса с живот, по всички параграфи достоен за сценарий. Родената в Дарджилинг, Индия, звезда започва кариерата си в театъра в началото на 30-те години и през 1939 г. става световно известна с ролята на Скарлет О’Хара в „Отнесени от вихъра”. Преди да се снима в класиката на Виктор Флеминг се запознава с голямата си любов – Лорънс Оливие. По това време и двамата са женени, но се развеждат, за да се венчаят през 1940 г. В следващите 20 години се случва една от най-известните любовни истории на миналия век. Страст, скандали, раздели и събирания са постоянни явления в брака, който завършва с развод през 1960 г. Всичко това се разиграва на фона на задълбочаващото се биполярно разстройство на Лий, което тя развива още в началото на кариерата си. Състоянието ѝ се влошава сериозно, след като влиза в ролята на Бланш Дюбоа в екранизацията на пиесата на Тенеси Уилямс „Трамвай Желание“. Лий е носител на две награди „Оскар“ за главна женска роля и участва в 19 пълнометражни филма за период от 30 години – доказателство, че геният не зачита количеството на филмите.

vivien-leigh-img02-20180713

 

Каквато и информация да разберем в бъдеще, достатъчно удовлетворяващ е фактът, че момичето с котешките очи ще оживее на малкия екран и се надяваме сериалът да бъде достойно изображение на забележителния ѝ живот. А засега Натали Дормър вдъхва необяснимото доверие, че би могла да се справи с нелеката задача, която ѝ предстои.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *