Изглежда, че Дънкан Джоунс твърдо е тръгнал по пътя на Нийл Бломкамп да ни разочарова все повече и повече с всеки следващ свой проект и „Mute” беше поредното доказателство. Ние обаче не спираме да се надяваме, че отново ще го видим във формата му от модерната класика „Moon“ от 2009 г. – дано това се случи с най-новия му проект, който ще бъде адаптация на комикс.

Джоунс сподели тази информация в официалния си туитър профил преди известно време, без обаче да дава конкретна информация. Новината предизвика вълна от спекулативни твърдения и предположения от страна на фенове, които веднага опитаха  да свържат бъдещия проект на Джоунс с някои от планираните предстоящи филми на Marvel Studios и DC Comics.

Истината обаче се оказа друга. Дни след въпросното изявление, британският режисьор публикува отново в туитър страницата си недвусмислено видео, чрез което става ясно, че новият му филм ще бъде базиран върху история от комикс вселената на 2000 AD, към която принадлежи и съдия Dredd. Неговият филм обаче ще бъде свързан с история от поредицата „Rogue Trooper“, като това ще е първа екранизация на комикса.

Очевидната улика, отправена от Дънкан Джоунс в помощ на феновете, е появата му с мохок прическа, един от отличителните белези на персонажа Tor Cyan – генетично създаден супер войник със син цвят на кожата, чиято мисия е да участва в световна гражданска война на планета с токсична атмосфера. Любопитен факт е, че авторът на героя е Дейв Гибънс, създател на друг знаменит „син“ комиксов персонаж, а именно д-р Манхатън от „Watchmen“ („Пазителите“).

Tor Cyan не е главният герой в „Rogue Trooper“, но е един от ключовите персонажи в поредицата. Освен върху него, комиксът се фокусира и върху подобен войник на име Rogue, който е придружаван от още трима войници, присъстващи под формата на биочипове. В света на комикса, когато войник загине, неговата личност бива записана и свалена на електронен носител с идеята да бъде използвана по-късно в помощ на други войници. Rogue е придружаван именно от три такива виртуално присъстващи лица, инсталирани в различни части от неговото снаряжение – в пушката, в раницата и в каската.

дънкан жжоунс
Дънкан Джоунс

Все още има много неясноти относно адаптацията на „Rogue Trooper“. Не се знае върху кой от персонажите ще бъде фокусиран филмът и дали подходът няма да бъде друг – по-всеобхватен, ангажирайки се с повече от една история. Все още няма информация и за име на студио, прикачено към проекта. А що се отнася до сценария, Джоунс предпочита сам да пише филмите си и не би било никак странно отново да се заеме и с тази роля.

Избирайки да работи върху по-непопулярна история с по-малобройна публика в сравнение с Marvel и DC например, Дънкан Джоунс поема риск, който обаче има потенциал за успех. Надяваме се скоро да бъдат разкрити повече детайли за проекта.

rogue-trooper-idw-004-topper-web

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Звучи ми добре на думи. Наскоро си припомних „Moon“. Ума ми не ми го побира как успява само срещу 5 млн. Да заснеме такъв филм…е и с двама Сам Ракуела и един глас на Кевин Спейси. Брилянтен.

  2. Сигурен съм, че Джоунс не е one hit wonder и скоро ще се върне в играта с нещо силно.