сърша ронан, тимъти шаламе, мерил стрийп и ема стоун
Мерил Стрийп, Ема Стоун, Сърша Ронан и Тимъти Шаламе

Ако имате спомен, че скоро сме коментирали нова адаптация на „Малки жени, класическия роман на Луиза Мей Олкът това означава, че а) подробно четете сайта и б) кинаджиите си намят друга работа, освен да си организират „конкурентни” проекти. След излъчването на вече готовата версия на ВВС, за която споменахме миналата есен, в момента се работи по друг, модернизиран поглед към историята, с участието на Леа Томпсън и Сара Дейвънпорт, но в случая с настоящата новина искаме да обърнем мнимание на Грета Гъруиг, защото според Variety в момента тя се е насочила именно към „Малки жени” и ще работи по адаптация за Columbia Pictures.

Обещанието е в проекта да се включат Сърша Ронан (разбираемо и очаквано след „Lady Bird”) и Тимъти Шаламе (вероятно в ролята на младия, чаровен Лори, в образа на който помним Крисчън Бейл). Съществува и възможност към тях да се присъединят Мерил Стрийп, Ема Стоун и младата британска актриса Флорънс Пю („Lady Macbeth”).

Може и да се повторим, но наистина пазим приятен спомен от 90-те години, когато Уинона Райдър беше чаровна, Клер Дейнс и Кирстен Дънст бяха сладки девойки, които радват окото, а Сюзън Сарандън и Габриел Бърн доказваха класа. Дали наистина щатските творци си мислят, че ще влеят повечко мозък в главите на тийнейджърите, като направят поредна екранизация за живота на семейство от преди повече от 150 години?! Кого заблуждават?

Обзалагаме се, че младите хора не се интересуват въобще от такава класика – в случая по-скоро става дума за пристрастия на сантименталната Грета Гъруиг, която (примерно) винаги е искала да направи филм за старите времена, защото много обича романа, четен и обсъждан с приятелки в гимназията. И ако Гъруиг беше 63 набор, бихме приели фактите като нещо логично, но тя е родена през 1983 година! Наистина, странен избор за 35-годишна жена. А що се отнася до Columbia Pictures и Sony – те не биха имали нищо против поредното „семейно” забавление, със сериозни имена в актьорския екип, които (познавайки пристрастията на изкуфелите киноакадемици) потенциално и съвсем хипотетично биха могли да им донесат адмирации, а защо не и … номинации (Мерил Стрийп нали е абонирана…)?

Любопитно ни е как ще се развият нещата, затова бъдете спокойни – ще ви информираме своевременно.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *