След повече от отличен старт в сряда „Здрач 3: Затъмнение” доминира в бокс офиса и през уикенда и според предварителните резултати е прибавил нови 69 милиона към сметката си, която възлиза на впечатляващите 161 милиона за пет дни. С предстоящия почивен понеделник крайният резултат на филма може да достигне 175-180 милиона и така да застраши рекорда на „Спайдър-мен 2”, който през 2002 година за същия период е касирал 180 млн. Освен това филмът тръгна успешно и по международните екрани и вече има спечелени над 100 милиона, което прави общ сбор от 261 млн. само за пет дни.

След като ние не бяхме поканени на официалната  премиера на филма, можем да кажем, че само сме чували, че той е по-добър от предишните две попълнения в серията и ни е интересно дали това ще даде отражение на по-нататъшното му представяне и дали спадовете му между отделните уикенди ще бъдат по-малки.

На второ място получаващият ужасни ревюта филм на М. Найт Шамалан „Последният повелител на въздуха” определено се представя по-добре от очакваното. След като в четвъртък той стартира с 16 млн., за следващите три дни е прибавил още 40,6 млн. Очакванията са след понеделник той да има общо 70,5 млн., което е повече отколкото „Жената от водата” и „Явлението” изкараха за цялото си разпространение.

За третия си уикенд третата част на „Играта на играчките” финишира трети с тридесет милиона и предполагам, че докарва сърцебиене на някой нумеролог. За късмет границата от триста млн. ще бъде достигната чак в понеделник, защото иначе щеше да стане страшно. За момента филмът може да се похвали „само” с 289 млн.

Четвърти е „Grown Ups” на Адам Сандлър и компанията му от „SNL” комици, които за трите дни регистрират 18,5 млн. и вече имат общ приход от 77 млн., който след понеделник ще се покачи още мъничко. Без всякакво съмнение, това ще е поредният 100 милионник на звездата.

Топ 5 закръглят Том Круз и неговият „Истинска измама”, който отбелязва 10,2 млн., което е малко по-добре отколкото очакваха специалистите. До момента филмът има 45,5 млн., което е доста далеч от обявените 117 милиона бюджет.

От останалите заглавия си заслужава да споменем независимия хит „Cyrus”, който успява да се изкачи до десетото място със 770 хиляди долара, направени в само 77 киносалона. Очакванията са филмът да продължава да се представя добре и след като увеличи броя на кината, в които е показван.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 182,3 милиона, което е с 19% повече от миналата година, когато „Трансформърс: Отмъщението” остана на първото място с 42,3 млн., и с 22% повече от 2008 г., когато „Ханкок” дебютира на първо място с 62,6 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. "За третия си уикенд третата част на „Играта на играчките” финишира трети с тридесет милиона и предполагам, че докарва сърцебиене на някой нумеролог. За късмет границата от триста млн. ще бъде достигната чак в понеделник, защото иначе щеше да стане страшно."

    LOLing