След драматичния си развод с Дженифър Гарнър, Бен Афлек изпадна в доста продължителен летаргично-апатичен транс, вдъхновил безброй мемове за безсмислието на живота и кризата на средната възраст. Огромна безвкусна татуировка на издигащ се от пепелта феникс пък обагри целия му гръб – бодиарт произведение, съществуването на което актьорът твърдеше, незнайно защо, че е временно. Във видео интервю заедно с Хенри Кавил след премиерата на „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ Афлек мълчаливо се взира в нищото пред себе си, докато Кавил хладнокръвно отговаря на въпрос за смесените реакции към съвместния им филм.

Тъй като все още има вероятност „Лигата на справедливостта“ да бъде последното му превъплъщение като Батман (според не напълно оборени слухове сценарият на предстоящия „The Batman“ на Мат Рийвс ще разказва за младия Брус Уейн), напоследък Афлек активно се ангажира с други проекти. В момента привършват снимките на „Triple Frontier“ на Netflix, където 45-годишният американец си партнира с Оскар Айзък и Чарли Хънам. Историята проследява опита на петима приятели да се преборят с южноамерикански наркобарон, предизвиквайки редица непредвидени ситуации.

Вторият филм в процес на развитие на Netflix с участието на Афлек, който изглежда като по-амбициозен и интригуващ проект, е „The Last Thing He Wanted“, където за първи път той ще си партнира с Ан Хатауей. На режисьорския стол е Дий Рийз („Pariah“, „Bessie”), която постави името си сред тези на най-талантливите американски режисьори със следвоенната разтърсваща драма „Mudbound”, номинирана за четири награди „Оскар“, включително за най-добра поддържаща роля на Мери Джей Блайдж и за най-добър сценарий.

The Last Thing He Wanted“ е по едноименната книга на Джоан Дидион от 1996 г. и разказва за журналистката Елена МакМахън (Хатауей), която напуска работата си в Уошингтън Поуст, за да се грижи за умиращия си баща. МакМахън се оказва в сложна политическа ситуация, след като разбира, че трябва да продължи ролята му с търговия на оръжия в Централна Америка.

Снимките вече текат в Пуерто Рико и въпреки че ролята на Афлек все още не е официално потвърдена, се предполага, че той ще играе Трийт Морисън – представител на американското правителство, изпратен да разследва дейността на МакМахън, който паралелно с това започва връзка с нея. В актьорския състав са още Тоби Джоунс, Роузи Перес и Еди Гатеги. Рийз, заедно с Марко Виялобос, е автор на сценария, както и продуцент съвместно с Касиан Елс, с когото вече са работили по „Mudbound“.

Премиерата на „The Last Thing He Wanted“ ще бъде през 2019 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *