Постоянно ангажиращата тема за серийни убийци ни е дала някои от най-любимите ни филми въобще, заради което не пропускаме новина за подобен проект. За щастие, темата продължава да занимава всякакви творци и тези истории не свършват, били те по истински случаи или фикционализирани сюжети.

Днес ще ви представим първите кадри от Boston Strangler – филмът за Бостънския удушвач, за който сме говорили последно преди повече от година. Сюжетът ще се концентрира върху журналистическото разследване на Лорета МакЛофлин, която е първия журналист, който успява да свърже убийствата. Заедно с колежката си и довереница Джийн Кол, двете се впускат по следите на Удушвача, но се сблъскват със сексизма и корупцията на епохата в търсенето на отговори.

В ролята на Маклофлин ще видим Кийра Найтли, която винаги сме харесвали и за съжаление не я гледаме достатъчно. Тя често е казвала, че предпочита да прави филми в епоха, защото намира женските персонажи в тях за по-сложни от тези, които ѝ се предлагат, поставени в съвремието. Заради това сме свикнали да я гледаме в костюми и грим от минали времена, но със сигурност ни прави впечатление, че 60-тарската естестика й отива много. В ролята на Джийн Кол ще ѝ партнира Кери Кун, която пък в последните години ни размазва, където и да я видим.

Сравненията със Зодиак са неизбежни – филм по истинска история за журналисти, а не полицаи, които разследват сериен убиец. Естествено, далеч сме от мисълта, че Boston Strangler може да се приближи по качество до брилянтността на Зодиак, но със сигурност можем да стискаме палци да е взел правилното вдъхновение от шедьовъра на Финчър.

Смятаме, че има причини за известен оптимизъм – Boston Strangler е продуциран от компаниите на Ридли Скот и Марго Роби, но те, разбира се, едва ли са замесени креативно. Сценарият и режисурата обаче са дело на Мат Ръскин, чийто Crown Heights получи съвсем не лоши отзиви от критиката. Не подминаваме факта обаче, че филмът ще излезе директно на стрийминг, което, въпреки че не е автоматичния знак за провал, което беше някога, пак не ни вдъхва огромно доверие.

Boston Strangler е режисиран и написан от Мат Ръскин. В главните роли са Кийра Найтли, Кери Кун, Алесандро Нивола, Бил Кемп, Дейвид Дасмалчиан, Морган Спектър и Крис Купър.

Филмът ще излезе в платформите Hulu и Disney+ на 17 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Да не говорим, че изобщо няма да се доближи до Бостъснкия удушвач с великия Тони Къртис…