Ако все още не сте чували за Хиро Мурай, имате да наваксате. Роденият в Япония режисьор създаде солидна репутация след клипове за Massive Attack, Death Cab for Cutie и Chet Faker (особено препоръчваме любимия ни „Gold”). Мурай спечели изключителен успех в телевизията с работата си по сериала на Доналд Глоувър „Атланта”. Един от епизодите, режисирани от него беше определен от Стивън Содърбърг като най-добрият половин час, който е гледал на малкия екран. Тази година Мурай и Глоувър разбиха рекорди с клипа към песента „This is America” на „Childish Gambino” и беше съвсем логично скоро да научим, че японецът ще се пробва и с пълнометражната форма. Вчера научихме именно това.

Дебютът му ще бъде научнофантастичен трилър и ще носи името „Man Alive”. Засега знаем, че историята ще проследи мъж, обладан от страхове, че вероятно е последният оцелял на Земята след нападение от извънземни, но скоро се оказва, че не е точно така.

Новината още повече ни развълнува, когато разбрахме, че сценарият ще бъде написан от Дейвид Робърт Мичъл, който ни спечели с невероятния „It Follows“, а трейлърите за предстоящия му втори филм „Under the Silver Lake“ изглеждат също толкова обещаващо (въпреки че отзивите засега не са особено ласкави). Не сме си и мечтали за такъв тандем и „Man Alive” веднага се изстрелва в стратосферата на най-очакваните от нас филми. Отдавна не сме гледали по-артистична и нестандартна като подход научна фантастика и именно това очакваме от комбината Мурай-Мичъл. Ще ви държим в течение, в случай, че научим кастинг подробности.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *