Вчера едно от най-очакваните от нас заглавия за годината – „Under the Silver Lake“ на режисьора Дейвид Робърт Мичъл (на когото дължим страхотния „It Follows“), имаше своята премиера на течащия в момента фестивал в Кан, покрай която бяха представени и първите два клипа от филма, които илюстрират любопитния му (леко Линчовски?) тон и атмосфера.

Припомняме, че „Under the Silver Lake“ е описван като „трескав neo-noir сън“, разказващ за Сам (Андрю Гарфийлд) – лишен от илюзии 33-годишен мъж, който открива мистериозната Сара (Райли Кийоу) да се забавлява в басейна на комплекса, в който живее. Когато Сара изчезва, Сам се отправя на сюрреалистично търсене през Лос Анджелис, за да разгадае уликите около нейното изчезване, което го води в мрачните дълбини на мистерия, скандал и конспирация в Града на ангелите.

Вижте клиповете, а в добавка по-долу ще откриете и един леко старичък официален постер, който обаче не сме представяли до момента.

За съжаление, отзивите за „Under the Silver Lake“ са изключително смесени и далеч от всеобщото одобрение, което получи „It Follows“, който също беше представен в Кан. Не сме навлизали в подробности, защото не искаме да си издаваме нищо, но изглежда, че Мичъл е опитал да вкара прекалено много идеи, които остават неразвити, а цялостният тон и стил (поне на моменти) стояли самоцелно. Въпреки това, половината от ревютата са положителни, така че имаме надежди, че на нас филмът ще ни допадне, просто вече няма да очакваме нещо специално.

Ето и споменатия по-горе постер.

плакат

Режисьор и сценарист на „Under the Silver Lake“ е Дейвид Робърт Мичъл („It Follows“), а в ролите са Андрю Гарфийлд, Райли Кийоу, Джими Симпсън, Тофър Грейс, Рики Линхоум, Сидни Суини и др.

Премиерата е 22 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *