Докато сме в трепетно очакване да видим Юън Макгрегър като Кристофър Робин това лято и се радваме на прясната новина, че се присъединява към „Доктор Сън“ по романа на Стивън Кинг, получаваме трейлър на „Zoe”, в който си партнира с изкусителната Леа Сейду.

Zoe” е романтична драма, проследяваща историята на Коул (Макгрегър) – инженер, който работи по изкуствен интелект и има романтична връзка със своята колежка Зоуи (Сейду), която е робот. Премиерата на филма е била на фестивала Трибека и Amazon Studios са купили правата. Режисьор е Дрейк Дореймъс, чийто преден филм от 2017-та „Newness“ бе показан на фестивала в Сънданс, но не намери разпространител и може да бъде намерен само в iTunes.

Ето го първия трейлър и най-долу можете да видите и първия постер:

Положението е готини актьори и готина картинка, но вече изпитваме ужас като видим филм за изкуствен интелект заради „Западен свят“, a и „Zoe“ получава доста храна от критиката, като например следния цитат от ревюто на The Playlist.

Филмът отказва да изведе проблема с партньорите роботи като концепция, въпреки че реалните секс роботи притесняват жените още с появата си. Тези машини, създадени, за да се продават на мъжете, никога няма да откажат – както самият Коул изтъква във филма – и никога няма да напуснат собственика си. Това е ужасяващо женомразка идея и невъзможността на филма да го признае компрометира всякакво чувство или качества, които едноименният персонаж би могъл да има.

Ще имаме възможност да видим „Zoe“ от 20 юли, когато Amazon Studios го пуснат в разпространение. Освен Макгрегър и Сейду в актьорския каст ще видим още Рашида Джоунс, Тео Джеймс, Кристина Агилера и Миранда Ото.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *