Възторжени отзиви на зрители пожелават творческо дълголетие на Парк Хун-юнг – вероятно защото са сред почитателите, които следят неговото развитие и проектите, на които се посвещава. Дебютирал като сценарист през 2010 с „The Unjust” и „I Saw the Devil”, още на следващата година решава да се пробва в режисурата с един исторически драматичен сюжет и макар „The Showdown” да се оказва пренебрегнат от публиката, две години по-късно, с криминалния трилър „New World”, корейският режисьор вече се сдобива с популярност и феновете очакват с нетърпение следващите му проекти. След „The Tiger” и „V.I.P.”, на които също е и сценарист, сега имаме възможност да видим трейлър на най-новия му филм – „Witch”.

Изпълнен с напрежение, кютек и (вероятно) свръхестествени сили екшън, „Witch” изглежда обнадеждаващо и интересно. Историята е за момиче, което изгубва паметта си, потиснала спомените за детство, в което е подложена на насилие и тормоз. В един момент тя разбира, че трябва да отвърне на заплахите от страна на мрачна и непозната сила…

https://vimeo.com/271505314

Според специалистите, проследили творчеството на Парк Хун-юнг, той се чувства удобно в „зоната на трилъра”, а и трейлърът подсказва, че могат да се очакват приятни изненади от този творец на новото поколение. В „Witch” участват Парк Хи-сун (работили са заедно с режисьора по „V.I.P.”), както и Ким Да-ми и Чой Ук-Сик („Okja”, „Train to Busan”).

Ясно е, че корейските, както и всички други азиатски филми, липсват на екран у нас – може би съвсем основателно, тъй като „общата” публика не е възпитана на интерес към тях и феновете са сериозно ограничени в така наречения „фестивален кръг”. Ако успеем да видим творби на съвременни азиатски режисьори, това е събитие и удоволствие за мнозина, но се възприема с безразличие от фен-масата на пуканковите блокбастъри. С пожеланието да виждаме повече корейски, японски и индийски филми от различни жанрове (не само фестивални избраници) на кино у нас, завършваме тази новина с информацията, че надали и публиката в САЩ ще види „Witch” на голям екран, а филмът очаква своите зрители в Южна Корея.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Всичко съм гледал на този режисьор. Изключително кадърен пич. Наистина първият му филм бе доста незаслужено пренебрегнат. Визуално бе изключително стилен, а историята бе разказана увлекателно. Още тогава пролича, ще тепърва ще показва, какво може.
    Пп. Ще е хубаво да врътнете една статийка за друг дълго очакван корейски филм… Jin-Roh: The Wolf Brigade на Ким Джи Ун, който вече има и първи тийзър. ?

  2. Общото положение (принцип, схващане, аксиома, правило, теорема, закон, извод) е, че може би не можем да очакваме нещо от някой от когото не е вероятно да го очакваме ….Сиреч, да очакваме с някой си друг нещо да стане, за можем и ние нещо си е по дефиниция обречен подход.

    Съшествуването на тази новина и информацията вътре не e никак малко – all things considered.
    You did your part 🙂