След като приключи с третата си адаптация по Дан Браун (дано вече се смилят над Том Ханкс!), Рон Хауърд има нов проект, който ще поеме творческата му енергия – ангажирал се е да режисира пилотния епизод от първата поредица на National Geographic, посветена на най-великите иноватори в света. Тя ще се нарича „Genius”. Дебютният сезон, който вече е поръчан да се работи, ще се фокусира върху живота и делата на Алберт Айнщайн. Това ще е адаптация на биографията на Уолтър Айзъксън „Einstein: His Life and Universe”, голяма част от която се основава на лични писма на Айнщайн.

Поредицата ще разгледа „политическите позиции на гения, семейния му живот и бързо променящите се и сложни лични връзки и взаимоотношения”, както и още много любопитни подробности. Сценаристът Ноа Пинк адаптира биографията-бестселър, като ще изпълнява и функциите на изпълнителен продуцент. Компаниите, които застават зад поредицата, са още Imagine TV, Fox 21 TV Studios, OddLot Entertainment и EUE/Sokolow. Всички те и National Geographic в момента търсят на кого да поверят отговорността за цялата поредица. Идеята е снимките да стартират през лятото в Прага, като оптимистичните прогнози за премиера се поставят около идната пролет – в над 170 държави, на 45 езика. И това ако не е амбициозен проект!

Шефката на National Geographic Channels – Кортни Монро, споделя подробности по повод склонността на канала да работи по поредици, създадени по предварително подготвен сценарий:

Genius” е прекрасно олицетворение на нашия стремеж да създадем първокласно, специфично и във висока степен атрактивно сдържание, което се вписва в марката National Geographic. Въодушевени сме, че ще имаме възможност да си партнираме с изключителните професионални екипи на Fox 21 TVS, Imagine Television и Oddlot, за да разкажем богати, провокативни и силни истории, които възхваляват човешката гениалност.”

Да ангажират Рон Хауърд като режисьор определено е изключително правилно решение – и от художествена гледна точка, и в контекста на привличане на нови публики и аудитории. Ето какво споделя режисьорът:

„Очаквам с нетърпение подкрепата на National Geographic за създаването на един амбициозен, но и много интимен човешки разказ за гений като Айнщайн. Надявам се, че неговата история, както и тези на други гениални умове, ще бъде интересна, но и вдъхновявяаща за цяло едно поколение нови Айнщайновци…”

Тази поредица ще е трети съвместен проект на Хауърд с National Geographic – след „Breakthrough” и „Mars”, който предстои да излезе. Стискаме палци да се получат нещата.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *