Преди точно една година получихме първия ни поглед от звучащия доста любопитно техно-трилър „Tau”, разказващ историята на момиче на име Джулия, което е държано в плен във вътрешността на футуристична „смарт” къща, управлявана от напреднал изкуствен интелект, наречен Тау, разработен от енигматичен гений. Оттогава насам не бяхме виждали и чували нищо за проекта и честно казано, бяхме забравили за него, но преди броени часове получихме първия трейлър, заедно с отличната новина, че като гласа на Тау във филма ще чуем големия Гари Олдман.

Припомняме, че „Tau” е по сценарий (част от „Черния списък” за 2014 г.) на Нога Ландау („The Magicians”), а режисьор е дебютантът Фредерико Д’Алесандро, който е работил като сториборд художник по „Аз съм легенда”, „Хрониките на Нарния”, „Терминатор: Генисис”, „Мумията” и доста от филмите на Marvel. В главните роли са Майка Монро („It Follows”) и Ед Скрайн („Дедпул”).

Вижте първия трейлър.

Не сме предполагали, че ще ни се наложи да изкажем подобно сквернословие, но Гари Олдман звучи ужасно. Никак не ни се връзва, звучи ни стерилно и фалшиво, а опитите за „омаж“ към ХАЛ от „Одисеята“ са… да кажем, че не ни допадат, за да не използваме силни думи. Самият филм също не създава впечатление за нещо оригинално и качествено, но виждаме вариант (ако няма претенция и се приема за това, което е), в който бихме могли да му се насладим, така че ще му дадем шанс.

Режисьор на „Tau” е Фредерико Д’Алесандро, по сценарий на Нога Ландау („The Magicians”). В ролите са Майка Монро, Ед Скрайн, Гари Олдман, Фистън Барек, Ивана Живкович, Шарън Д. Кларк, Йън Вирго и др.

Премиерата е на 29 юни по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *