tau-20170612

Все още сме под влиянието на провелото се в събота Ratio, където една от много интересни научни теми беше за Изкуствения интелект (с лектори Константин Василев и Никола Тошев) и с радост обръщаме внимание на един предстоящ техно-трилър с хорър елементи, където тя присъства осезаемо.

Филмът се нарича „Tau” и сценарият му, дело на дебютантката в голямото кино Нога Ландау („The Magicians”), е част от „Черния списък” за 2014. Историята се фокусира върху Джулия, „street smart” момиче, което е държано в плен във вътрешността на футуристична „смарт” къща, управлявана от напреднал изкуствен интелект, наречен Тау, разработен от енигматичния гений Алекс.

Режисьор на „Tau” е дебютантът Фредерико Д’Алесандро, който е работил като сториборд художник в „Аз съм легенда”, „Хрониките на Нарния”, „Терминатор: Генисис”, „Мумията” и доста от филмите на Marvel, а в главните роли са Майка Монро („It Follows”) и Ед Скрайн („Дедпул”). Тях виждаме и на първата официална снимка от филма, разпространена от Bloody Disgusting.

tau

Още е прекалено рано да си вадим някакви изводи и да формираме очаквания за филма, но засега определено имаме интерес, базиран най-вече на присъстващия в „Черния списък” сценарий (както знаете, в този списък са най-добрите истории, които не са успели да бъдат заснети), както и на участието на любимката ни Майка Монро. В очакване сме да видим още рекламни материали.

Режисьор на „Tau” е Фредерико Д’Алесандро, по сценарий на Нога Ландау („The Magicians”). В ролите, освен Майка Монро и Ед Скрайн, ще видим Фистън Барек, Ивана Живкович, Шарън Д. Кларк, Йън Вирго и др.

Премиерната дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments