След поредица от (общо вето) конвейерни роли на майки от предградията в романтични комедии и семейни драми (някои качествени, някои не), Дженифър Гарнър се завръща към амплоато си на екшън героиня, с което всъщност стана известна, благодарение на сериала „Наричана още“ на Дж. Дж. Ейбрамс.

В „Peppermint”, който е най-новият филм на режисьора на „Твърде личноПиер Морел, Гарнър влиза в ролята на майка (явно няма как да избяга от това), която се събужда след кома и открива, че мъжът и дъщеря ѝ са брутално убити от нарко-картел. След като става свидетел на безсилието на закона, който не може да ѝ осигури справедливост, героинята взима нещата в свои ръце. Тя прекарва години в тренировки и се превръща в „изпълнена с желание за мъст машина за убиване, която се отприщва срещу виновните – престъпниците и системата, която ги защитава“.

Вижте първия трейлър, който казва всичко, което ви е необходимо да знаете за този филм.

Peppermint” очевидно е поредният филм, който сме гледали толкова пъти, че знаем точно какво ще се случи и как ще изглежда всеки един елемент. Разбира се, на теория винаги има някакъв шанс да останем приятно изненадани в киното (ако си направим труда да го гледаме там), но нищо в този трейлър не ни вдъхва особена надежда.

След като поредицата „Твърде лично“ приключи (надяваме се този път обещанията на Лиъм Нийсън, че няма да има повече кинопродължения, да са истина), а римейкът на „Лично правосъдие“ с Брус Уилис се провали с гръм и трясък, явно е дошло време подобна история да се пробва, този път с Гарнър в главната роля. За съжаление, по всичко личи, че като изключим смяната на пола на главния герой, създателите на „Peppermint“ не са направили никакъв друг опит да освежат остарялото клише. Ако ни се пригледа филм за лично отмъщение и търсене на справедливост, определено ще предпочетем „Revenge“, в който поне очакваме да видим сериозно количество кръв.

плакат

Режисьор на „Peppermint” е Пиер Морел, („Твърде лично“, „От Париж с любов“, „Стрелецът“). В ролите са Дженифър Гарнър. Джон Ортиз, Джон Кабрал, Method Man, Джон Галагър джуниър, Хуан Пабло Раба и др.

Премиерата е 7 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *