Преди по-малко от година на фестивала във Венеция светът се възхити на грацията и благородството в „златната възраст”, които са запазили легендите Джейн Фонда и Робърт Редфорд, а те двамата представиха най-новия си съвместен проект, изпълнен с топлина, обич и (може би) известна носталгия към миналото – „Our Souls at Night”. И вероятно за никого не е изненада, че след поредното издание на фестивала Сънданс, където той продължава да действа активно, през 2018 година предстои нова премиера на филм с участието на Редфорд – „Old Man & the Gun”, чиито режисьор е Дейвид Лоуъри. Макар да не сме въодушевени от „Pete’s Dragon” – филма от 2016 година, в който актьорът и режисьорът работят заедно за първи път, принципно харесваме работата на Лоуъри и се надяваме, че е превърнал тази история в увлекателен романс. На вниманието на киноманите сега е предложен следният трейлър.

Любопитното в случая е, че „Old Man & the Gun” е филм по истинската история на Форест Тъкър (Редфорд), прочут с бягството си от затвора в Сан Куентин, когато е на 70 години, и с безпрецедентната си поредица от обири на банки. По петите му се оказват очарованите от изкусните му действия полицейски детектив Джон Хънт (Кейси Афлек), който е удивен от майсторството на Тъкър, и една дама (Сиси Спейсък), която се влюбва в чаровния крадец на преклонна възраст въпреки неговата необичайна професия…

Между супергерои, динозаври и всякакви други триизмерни екшън-приключения, които доминират в света на киното днес ще бъде доста трудно да се предложи на съвременната публика един на вид старомоден, но изпълнен с уникална атмосфера и вдъхновяващи актьорски превъплъщения филм. С „Old Man & the Gun” Лоуъри успешно връща зрителите към 70-те години на ХХ век и събужда забравени ретро-спомени – за други епохи и сюжети, за актьори, които са оставили своя незабравима следа в историята на киното.

Редфорд дарява със спокойно благородство всеки кадър, Спейсък е достоен негов партньор, а не се съмняваме, че и Кейси Афлек ще бъде онзи неумолим преследвач, който чаровен джентълмен като Тъкър заслужава. Все пак никак не е случаен фактът, че и тримата актьори са носители на „Оскар“. И макар да бяха плъзнали слухове, че това ще е филмът, с който Редфорд ще се оттегли от актьорската професия, искрено се надяваме това да си остане непотвърдена и невярна информация.

Вижте и прекрасния, изчистен ретро-постер.

плакат

Във филма участват още Дани Глоувър, Тика Съмптър, Кийт Карадайн, както и уникалният Том Уейтс; зад камерата е Джо Андерсън („Don’t Think Twice”), режисьор е Дейвид Лоуъри („Ain’t Them Bodies Saints”, „A Ghost Story”).

Премиерата на „Old Man & the Gun” се очаква на 28 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Уау, каква приятна изненада. Чак ми е трудно да повярвам, че се произвежда такъв тип филм в тези времена. Палец горе! Постерът наистина е класа.

  2. Готино изглежда, но най-вече заради Том Уейтс бих го гледал 🙂