Въпреки че „Wonderstruck” мина ниско „под радара” на всякакво зрителско внимание миналата година, отзвукът около предишната творба на Тод ХейнсКаръл” бе достатъчно сериозен и значим като мащаб. И ето, че режисьорът отново се подготвя за работа с Amazon Studios, като идеята този път е за реализиране на поредица. Споделил с известна загадъчност за предстоящ проект преди няколко месеца, Хейнс описва сериала като „преоткриване на една фигура, за която може би забравяме, че притежава изключително радикален ум – вероятно защото се е превърнала в неразделна част от нашата култура и погледа ни към модерното общество”. Вече става ясно, че поредицата ще се фокусира върху Зигмунд Фройд, основателя на психоанализата.

Новината ни застига от Кан, където Едуард Лакман, дългогодишният оператор, с когото Хейнс работи, беше удостоен с наградата „Pierre Angénieux ExcelLens in Cinematography” – непосредствено след церемонията, на която Хейнс присъства, той е споделил за темата на сериала, който ще продължи сътрудничеството между режисьор и оператор.

Все още си мечтаем за времето, когато Тод Хейнс най-сетне ще започне обещания от миналата година документален филм за The Velvet Underground (ако въобще стигне до него); има и още един обявен, но неуточнен във времето проект – за поредица, посветена на прочутата през 60-те години комуна „The Source Family”, която живее екологично и природосъобразно в едно имение в Холивуд Хилс под „бащинското” ръководство на гуруто Джеймс Бейкър, по-известен като Father Yod и Ya Ho Wha. За момента Хейнс се е концентрирал върху Фройд, но все още няма подробности относно кастинга или периода на реализация на поредицата.

За всички, които се интересуват от чичо Зигмунд и неговия поглед към света (и които имат достатъчно време), предлагаме на вниманието им тричасовия документален филм на Адам Къртис „The Century of the Self”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *