Близо месец след новото раздвижване около „Watchmen” – поредицата, по която работи НВО с шоурънър Деймън Линделоф, има още любопитни детайли, с които компанията е готова да „умилостиви” всички фенове на култовия комикс на Алън Мур. Вече знаем, че няма планове за нова екранизация, а за своеобразно продължение – според думите на Линделоф, трябва да очакваме „ремикс“. Действието ще се развива в алтернативната вселена на Мур, но в наши дни, а сред имената, благодарение на които ще оживеят героите (ще бъдат различни от познатите комиксови персонажи, но все пак притежатели на суперсили и движещи се по ръба на закона!), са Реджина Кинг (The Leftovers“), Дон Джонсън, Тим Блейк Нелсън, Луис Госет джуниър, Аделейд Клемънс („Parade’s End“) и Андрю Хауърд („Hatfields and McCoys“). Според Deadline още един изключителен актьор се присъединява към екипа – Джеръми Айрънс, при това в „главната роля”!

Разбира се, на този етап подробностите относно неговия образ се пазят в тайна, но в момента е ясно, че той ще влезе в ролята на застаряващ имперски владетел на британско имение. Ще дръзнем да изкажем смело предположение, че въпреки твърдението за поръчан (само) пилотен епизод на поредицата, много е вероятно НВО да са харесали пътя, по който е поел шоурънърът – защото как ще си обясним иначе ангажирането на Айрънс единствено с участие в първи, без да е ясно дали ще има последващи епизоди?! Съгласете се, че за актьор от неговия ранг това не звучи сериозно…

Режисьор на пилота е Никол Касел („The Leftovers”), а сценарият е дело на Линделоф. НВО продължават да си търсят тема, с която да запълнят сериозната празнина, която ще остане след финала на „Игра на тронове” – нищо чудно „Watchmen” да се окаже спасително решение. Не забравяме съществуването на „Westworld”, който се справя доста добре с фокусиране на зрителското внимание, но той съвсем не е „чудовищният” хит, с който да приковеш абонатите към екрана, както това стори приказката на Джордж Р. Р. Мартин.

Великолепният Джеръми Айрънс приключи през пролетта поредица спектакли в Лондон на „Дългият път на деня към нощта” по Юджийн О’Нийл и постановката се премести, заедно с екипа си, на сцена в Ню Йорк. Междувременно актьорът приключи работа по независимата комедия „An Actor Prepares”, появи се в шпионската драматична история „Червената лястовица”, а преди това го видяхме отново да се превръща в чаровния Батмански Алфред в „Лигата на справедливостта”. С огромно нетърпение ще очакваме новини около бъдещата му главна роля в „ремикса” на „Watchmen”, защото сме сигурни, че каквото и да му предложат да изиграе, то ще бъде сериозно и ще се помни дълго. Изборът, който са направили НВО и Линделоф, си е чист удар в десятката!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *