Дайте му каквото пожелаете – той ще го изиграе така, сякаш цял живот се е готвил именно за тази роля! Няма нещо, което да се окаже извън възможностите на актьор като Джеръми Айрънс – попадаме на поредното доказателство с трейлъра на независимата, нискобюджетна комедия „An Actor Prepares”.

Странно е как недостатъчно известен режисьор като Стив Кларк успява да ангажира Джеръми Айрънс, Джак Хюстън и Матю Модийн в авантюра, която никой не може да предположи как ще се представи пред публика, защото не блести с кой знае какви специални обещания по сюжет, ала за почитателите на Айрънс ще бъде истинско удоволствие да го видят като развилнял се пропадняк и пияница в „златна възраст”. Просто хвърлете един поглед на трейлъра.

https://www.youtube.com/watch?v=wdsnOenlKsg

След един сърдечен удар, прочутият актьор и пияница Атакъс Смит (Джеръми Айрънс) трябва да пропътува САЩ с автомобил, за да стигне навреме за сватбата на дъщеря си (Мами Гъмър) в Ню Йорк. Единствената надежда за Смит е в сина му Адам (Джак Хюстън), с който от години се държат като непознати – само той може да го закара на тържеството, макар и двамата да не искат да имат нищо общо. Поемайки на път, Адам и Атакъс постепенно се сближават и естествено осъзнават, че си приличат повече, отколкото са предполагали…

Сериозно подозираме, че Айрънс е искал да се налудува, поемайки тази роля. Самият той през септември ще навърши 70 години – времето и опитът неизменно са оставили своя отпечатък върху него, работата му и подхода към различните персонажи. Надали има някой, който да не признае изключителното му майсторство – и пред камера, и на сцена, затова не ни интересува много-много какви точно ще са достойнствата на самия филм, важното е да го видим отново в действие, напълно свободен и очарователен в поредната си роля.

Подозираме, че Джак Хюстън ще бъде достоен партньор в „престъпленията”, а в актьорския екип участват още Бен Шуорц, Мами Гъмър, Франки Фейзон, Уитни Гойн, Уил Патън, Мегалин Ичикунуок.

Очевидно „An Actor Prepares” не е от филмите, които притежават сериозен потенциал за представяне на фестивални форуми, но това не пречи на продуцентите от Gravitas Ventures да имат вяра в проекта си. Сценарият е дело на режисьора Стив Кларк („The Last International Playboy”, „Night Has Settled”) и Томас Мофит. Премиерата на филма е предвидена за 31 август 2018 – в ограничен брой киносалони, както би могло да се предположи за независимо и нискобюджетно заглавие, и в мрежата на VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *