Четири нови заглавия дебютираха тази седмица в северноамериканските киносалони и макар че имаше известни очаквания (не много, но все пак имаше) вторият голям режисьорски проект на Бен Афлек „The Town” да излезе начело, почти никой не вярваше, че ще бъде с толкова добър резултат.

Описван като „От другата страна 2”, бостънският криминален трилър отбелязва 23,8 млн. според предварителните резултати, което е малко по-малко от 28,6-те милиона на „От другата страна”, но пък е повече от целия приход на предишния режисьорски филм на Афлек „Жертва на спасение”. За последен път Бен Афлек е имал хит – в който има главна роля – на първо място в класацията през 2003. Тогава „Daredevil” стартира силно, но за сметка на това пък беше трагичен.

На второ място дебютира комедията „Easy A”, която повечето специалисти очакваха да оглави класацията, поради факта, че е „PG-13”, но и за него почти никой не предполагаше, че може да има толкова добри резултати. Предвид, че ревютата на филма са доста добри, бъдещето пред „Easy A” изглежда фантастично, още повече, че бюджетът му е само 8 милиона.

Началото на продуцентската трилогия на Шамалан „Дявол” успява да се пребори едва за третото място и бележи 12,6 млн., което е най-ниският дебют на филм свързан с името на модерния за мразене индиец. Общо взето това е резултат, близък до този на по-посредствените хоръри от последните години като „One Missed Call” и „The Eye”. Ако също като тях „Дявол” има високи уикендови спадове, това може да означава голямо разочарование за „Universal”, които платиха 27 млн. за световните права за разпространение на филма.

След като миналата седмица дебютира на първа позиция с доста добър резултат, „Заразно зло: Живот след смъртта” регистрира голям, но очакван спад от 62%, който е точно толкова, колкото имаше и „Заразно зло: Апокалипсис” преди шест години. Прибавяйки 10,1 милиона от тази седмица, общите приходи на филма за първите десет дни от разпространението му стават 44 млн. в САЩ и 147 в целия свят – един, смеем да твърдим, впечатляващ резултат.

На пето място дебютира последното ново предложение за тази седмица, 3D анимацията „Alpha and Omega”, чиито сили стигнаха само за разочароващите 9,2 млн. – резултат близък до този на „Astro Boy” и „Happily N’Ever After”. Предвид това, че другата седмица е дебютът на „Легенда за пазителите”, бъдещето пред филма не е никак розово.

За любителите на „Генезис”, който тази седмица е осми и който може да се похвали с приходи от 285,178,000 долара само в САЩ, ще споменем, че той стана едва вторият филм от 2010 година, който прекара десет поредни уикенда в топ 10. Другият е „Как да си дресираш дракон”. „Аватар” има 12, но той дебютира през 2009 г.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 85,4 милиона, което е с 3% повече от миналата година, когато „Облачно с кюфтета” дебютира на първа позиция с  30,3 млн., и с 17% повече от 2008 г., когато „Lakeview Terrace” дебютира начело на класацията с 15 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *