„Mowgli” („Маугли”)

Не сме изгубили следите на Анди Съркис и екипа му в джунглата. Крайно време беше да ни представят поне нещичко визуално от „Mowgli” – дълго чаканата версия на добре познатата история по Киплинг, която Disney преди много години трансформираха за лесно и приятно възприемане от детска аудитория и по която (наскоро) Джон Фавро направи своята игрална адаптация. Много харесваме модерната версия, реализирана с удобната „motion capture” технология, но помним обещанията на Съркис и вече потропваме нетърпеливо, защото много искаме да видим неговата мрачна, реалистична, сурова версия на историята – такава, каквато я е описал 29-годишният Ръдиард Киплинг през 1894 година.

Най-сетне дойде време за първия трейлър. И преди да коментираме каквото и да било ни се ще да споделим (известно) разочарование – поднесените кадри те оставят с желанието да видиш поне още нещо, което може да се дължи на две причини: или екипът не е в готовност да покаже повече (дори не можем да си представим обема на работа, който извършват, особено в постпродукцията, за да докарат реалистичния външен вид на животните!), или Анди Съркис е решил да бъде опитен „играч” и да tease-ва публиката, за да поддържа интереса и напрежението. Без да задълбаваме повече в излишни разсъждения, вижте какво ни очаква.

https://www.youtube.com/watch?v=GpxCT36DxKg

„О, мое безценно съкровище…”, тази приказка ще се окаже истинска, поглъщаща, очарователна и плашеща – какъвто си е животът, за който – уви! – Багира не е успяла (докрай) да подготви Маугли. Както споделя режисьорът и абсолютен майстор на „motion capture”-образите Анди Съркис, стремежът му е бил „да се фокусира върху Маугли като аутсайдър, който с помощта на животните намира своя път и се превръща от осиротяло детенце в лидер на джунглата.” Не че сме се съмнявали досега, но изборът на Крисчън Бейл за Багира е удар в десятката! Някак си сме сигурни, че и Шир Хан ще се окаже незабравим, макар и за момента (от секундите в трейлъра) да ни напомня поразително на някого, който е изключително древен, мъдър и обича да спи върху златото си… Ще припомним синопсиса на филма:

Историята проследява порастването на детето Маугли, отгледано от глутница вълци в джунглите на Индия. То научава суровите закони на реалността под ръководството на мечката Балу и пантерата Багира. Животните в джунглата приемат Маугли като един от тях, но той си има и враг – страховитият тигър Шир Хан. Все по-сериозни опасности надвисват над джунглата – особено след като Мауги открива истината за своя произход…

От Иняриту през занаятчията Рон Хауърд до Съркис, на когото неофициално му помага като съветник Алфонсо Куарон – с толкова много творчески енергия и усилия, полагани в продължение на повече от десетилетие, няма как да не сме сигурни във вдъхновяващия край на тази приказка. Премиерата ще бъде след пет месеца, а за да добиете малко по-детайлна представа какво да очаквате, ви предлагаме и едно задкулисно видео с кадри от направата на филма и думи от неговия режисьор. Веднага след това ще откриете и официалният постер. Enjoy!

https://www.youtube.com/watch?v=KjJ0j0Z3U2w

„Mowgli” („Маугли”)

Режисьор на „Mowgli” („Маугли”) е Анди Съркис, сценарият е дело на Кали Клоувс, по романа на Ръдиард Киплинг, а един от копродуцентите на филма е сценаристът на „Хари Потър” Стив Клоувс. В главната роля ще видим младия Роан Чанд, а негови партньори в приключението са самият Анди Съркис, Крисчън Бейл, Бенедикт Къмбърбач, великата Кейт Бланшет, Том Холандер, Питър Мълън, Наоми Харис, Еди Марсан, Джак Рейнър, както и Матю Рис и Фрида Пинто.

Премиерната дата е 19 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Изглежда адски мрачно и на моменти подтискащо, това най вероятно ще повлияе негативно на боксофиса. Обаче изглежда доста сурово и пипнато със стил, като липсва инфантилщината на филма от 2016, определено не е баш филма за дечурлигата.

  2. Един от убийците на кучето на Джон Уик каза:

    Супер. Филмът, който се завъртя в кината преди 2 години ми въздейства много добре, чисто заради носталгията по класиката на Дисни. Но това тук- това обещава да е адаптация на книгата, не римейк на старата анимация. Чакам с нетърпение крайния резултат, а засега изглежда чудесно!

  3. Дори и филмът да се окаже по-добър от предишната адаптация, животните са анимирани значително по-зле. Стилизирани са почти анимационно, за разлика от фото реализма, който Дисни постигнаха с тяхната версия. Това само по себе си оставя кофти вкус.

    1. Нещо не е наред с г-н Касабов напоследък. Сякаш Demogorgon-та го е олигавила и сега вижда всичко Upside Down. ?

  4. Съвсем невдъхновяващ трейлър. Не ми изглежда особено по-различно от филма на Фавро, като 3D-то наистина изглежда по-зле. Motion capture животните изглеждат нелепо и нелогично.

  5. Това ще е по яко от филма на Фавро. И на мен животните не ми изглеждат много добре но пък има време да ги оправят. Дано има успех. Бланшет не ми звучи добре като Каа.