Wildlife - Still 2

Много харесваме Кери Мълиган в „An Education”, който през 2010 ѝ донесе номинация „Оскар“ за най-добра актриса, и в „Shame” на Стив Маккуин, в който изигра сестрата на сексуално пристрастения Майкъл Фасбендър. Мълиган, която някак изчезна от светлините на прожекторите през последните години, изглежда прави своето голямо завръщане, ако съдим по добрите отзиви от фестивалите в Сънданс и Кан, където беше показан новият ѝ филм, озаглавен „Wildlife“, който ви представихме на ниво проект преди почти две години.

Wildlife“ е режисьорският дебют на актьора Пол Дейно, известен най-вече с „Мис Слънчице“, „Prisoners“, „Love & Mercy“, а най-култовата му роля е в „Ще се лее кръв“. Филмът проследява историята на двойка, чийто брак се разпада, след като се преместват да живеят в щата Монтана, където Жанет (Мълиган) се влюбва в друг мъж. Младият Ед Оксенболд играе Джо Бринсън, техния 16-годишен син, който попада в центъра на вихрушката от емоции, през която минават неговите родители.

Wildlife“ е базиран на едноименния роман на Ричард Форд, а със задачата по адаптиране на сценария се е нагърбил самият Дейно, заедно със Зоуи Казан, внучка на Елия Казан. Семейната драма бе приета възторжено от критиката на двата престижни фестивала, а изпълнението на Мълиган определяно като ранен претендент за „Оскар“. Няма как да пропуснем да споменем и името на актьора, който партнира на Мълиган – Джейк Джиленхол, с когото Пол Дейно се познава добре от екранните им партньорства в „Prisoners” и „Okja“.

Определено ни харесва това, което виждаме, усеща се духът на епохата и отговаря на определенията на журналистите зад океана, описващи го като „нежна, прекрасна и изключително изискана драма за семейство, което губи вярата в себе си“. Остава надеждата да имаме щастието да го видим и по нашите екрани.

Wildlife“ тръгва на екран от тази есен – 19-ти октомври, и ще бъде разпространяван от IFC Films на територията на САЩ и Канада.

Wildlife - Still 1

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Хмм, изключителен фен съм на Джиленхол и съм сигурен, че ще направи страхотна роля и в този филм, но самият филм страшно много ми прилича на Пътят на промените, който аз въобще не харесвам. Дори като гледам от трейлъра е почти едно към едно с него. Ще видим де, силно се надявам да греша.

  2. Пол, момче, какво правиш бе :). Изглежда страхотно за дебют, няма две менения. Бих отишъл дори по-далеч, защото не личи грам липса на опит (нищо че е само трейлър). Кери е страхотна актриса, мисля, че тя ми е най-интересна/любима в момента. Притежава страхотното качество да се преобразява – баш като хамелеон (равносилно на някои от най-добрите актьори мъже), без това да се дължи на някакви гримове, физически тренировки/лишения. Просто има талант и качества, умее да хваща едва доловимото в образите, а нещо във структурата й – като черти – също спомага в това да е толкова разновидна в превъплъщенията.

  3. Добре изглежда и ще се гледа, когато стигне до нас. Но – наскоро пак гледах „Нелюбов“… ами, друга категория филм е. Това тук ще е прилично направена драма, но според мен само ще топне пръстите в океана, който е гаргантюанската тема за разпадащите си взаимоотношения и дефицита на „любов“ – в най-най-широкия смисъл на думата – през последните десетилетия, векове и хилядолетия.