Номинираната за „Оскар“ Наоми Уотс и младата звезда, позната от „То“ – София Лилис (която също така предстои да видим в новия сериал на HBO „Sharp Objects“) ще са част от екипа на новия проект на Клеър МакКарти – „Burning Season“. Уотс ще участва за втори път в проект на австралийската режисьорка след съвместната им работа по „Офелия.

Burning Season“ е базиран върху разказа „What the World Will Look Like When All The Water Leaves Us на американската писателка Лора ван ден Бърг, който представя история за сложни родителски отношения между майка и дъщеря, ситуирани на фона на драматичния пейзаж на Мадагаскар. Адаптацията е възложена на сценаристката Джени Халпър, участвала и в продуцирането на добре познатия „Американски мед”.

Сюжетът на „Burning Season“ се фокусира върху приматоложката Джун Енгъл (Уотс), която се завръща във връхлетения от суша африкански остров в търсене на застрашени видове. В приключението са въвлечени дъщеря ѝ, тийнейджърката Силия, и красив местен изследовател. Джун е упорит и отдаден учен, която обаче е далеч от образа на перфектната майка. А Силия използва пътуването, за да предприеме едно друго, по-различно пътешествие, чрез което сама открива много неща за себе си.

Освен с роля във филма, Наоми Уотс е ангажирана и като изпълнителен продуцент. Тя описва филма като красива и навременна история, повдигаща важни въпроси. Актрисата споделя:

Героинята ми е безстрашна и изумителна жена, уважаван учен, която тласка дъщеря си към разбирането и осъзнаването на трудните аспекти от живота, на световните проблеми днес и сега.

Джени Халпър продуцира филма заедно с номинираната за награда „Еми“ Кейт Шарп („Мадам Бовари“) и нейната компания – Daughter Films. HanWay Films, които са разпространители на филма, определят „Burning Season“ като свеж и оригинален, и като чувствителна история за порастването, която в същото време отправя деликатния въпрос за предизвикателствата, свързани със запазването на дивия живот в природата и оцеляването на бедните селски общества.

Наоми Уотс в момента се снима в новия екшън на Джо Карнахан – „Boss Level“, заедно с Мел Гибсън.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *