“Тримата мускетари 3D”

Струва ни се, че когато името ти е синоним на „некадърен режисьор” се изисква сериозна смелост да си позволяваш да екранизираш едно от най-големите произведения  в световната литература, при това да си позволяваш и да вкарваш някакви модерни и фантасмагорични елементи. От тази гледна точка, трябва да му го признаем на Пол У. С. Андерсън, поне опитва човекът. Проблемът е, че както се казва на английски “he’s trying tоo hard” и когато толкова си можеш, крайният резултат е “Тримата мускетари 3D”.

Трейлъра няма какво да го коментираме, той говори сам за себе си – пълна евтинийка, точно каквото очаквахме. Все пак има един-два момента, които поне изглеждат добре. И като казахме изглеждат, та се сетихме – Логан Лерман (който е в ролята на младия Д’Артанян  – ужас!) и  Орландо Блум са просто смехотворни. Слава богу Кристоф Валц като злия кардинал Ришельо и Рей Стивънсън като Портос радват, при това много. Малко ни е странно да го кажем, но и Мила Йовович не е за изхвърляне, доста е странна в ролята на Милейди – ако не друго, поне е хубава. Матю Макфейдън и Люк Евънс като Атос и Арамис почти се понасят.

Вижте и официалния синопсис, който сам по себе си е „литературен шедьовър.”

Лудоглавият младеж Д’Артанян обединява сили с тримата мускетари в този „рибут” на историята на Александър Дюма. Те трябва да спрат злия Ришельо и да се изправят срещу Бъкингам и коварната Милейди. На екшън приключението му е даден „a state of the art update in 3-D”.

Whatever…

Режисьор на филма е Пол У. С. Андерсън, а в ролите ще видим Логан Лерман, Матю Макфейдън, Люк Евънс, Рей Стивънсън, Кристоф Валц, Орландо Блум, Мила Йовович, Джуно Темпъл, Мадс Микелсен, Тил Швайгер и др.

Премиерата на филма е на 14 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

 1. Щом успяха да вкарат и бойни изкуства в такава екранизация (за справка The Musketeer – http://www.imdb.com/title/tt0246544/), значи нищо не може да ме изненада вече в различните хрумвания на разни режисьори да разнообразят известната поредица, било то и предъвкана множество пъти.

  Дано да е гледаем, а не да си кажеш след като излезеш от киното – "Язък за двата часа" 🙂

  И този ще има и плюсове и минуси, няма как – но може би триизмерността тук ще дойде малко в повече 🙂 Лично мнение.

 2. Изглежда добре.

  Спокойно може заглавието да не е Тримата мускетари.

 3. Прекалено снисходителни сте – трябва да има закон срещу подобен род недоразумения. Между другото, леко ми напомня на идиотщината "Wild Wild West"… не знам защо, но определено човечеството няма нужда и от двата!

  Басирам се обаче, че ще е боксофис успех! :@

 4. В целият шибан трейлър да няма и една шибана реплика на Уолц!? Are you kidding me?

  От сега се вижда, че таргет групата ще е тази на фенбойчета от 8 до 16 годишна възраст, почитатели на Трон и Мегатрон.

 5. Изглежда смешен! И 3D-то едва ли ще е от полза!

  @Влади Неколов

  “Wild Wild West” е фъни бе, докато това е сериозна работа. Пол Уортлес Шит Андерсен не прави смешки, той е сериозен творец. 🙂 🙂

  @Nostromo

  Аз съм почитател на Трон и Мегатрон 🙂 🙂 и този филм не е от нещата, които искам да гледам. 🙂

 6. Приликата в имената е най-фрапираща 🙂 Не може едно Томас да те дели от Уортлес Шит-а 🙂

  Аз ако съм на П.Т.А. ЩЕ ПРОЛЕЯ КРЪВ! lol

 7. Да, и аз! 🙂 🙂

  Когато гледах "Заразно зло" в киното видях преподавателката ми по драматургия. Тя все опяваше, че не харесва кървища и насилие, затова я питах за чий го дири тук и тя ми вика "Защо? Аз много харесвам "Магнолия" и ми е интересно какво е направил този път". 🙂

  Честна дума!!!

 8. След това тя поправи ли се (или ти да я беше поправил)? Щото ако повторно зададе такъв въпрос, ще си е за… т'епане 😀

  От кинаджиите, не от нас. К'во ни плющят на нас главите от кино? 😉

  lol

  We're just a regular изрудs 🙂

 9. евалла на преподавателката ти,дринов;)зле е работата,пълно е с такива объркани като нея!!

 10. @legrandelf

  Много ясно, че я поправих! 🙂 🙂 И не знам за теб, но на мен главата ми разбира повече от някои екземпляри подвизаващи се в сферата. 🙂 🙂

  @azparq

  Прав си, пълно е! При това не само в киното. Има ги навсякъде – доктори, адвокати…! 🙁

 11. Филма е много хубав ,дори само заради актьорите и ефектите, пък и заради Версай и всиччко онова ,което витае във въздуха и го няма в България…