изворът

Доскоро се знаеше, че следващият проект на Зак Снайдър ще е военната драма „The Last Photograph”, но в един момент се заговори, че се е заел с адаптацията на известния роман на Айн Ранд – „Изворът”. Продукцията ще е своеобразното му завръщане към режисьорството след близо двегодишната пауза, провокирана от драматични събития в семейството му. Припомняме, че по време на снимките на „Лигата на справедливостта” през 2017-та, тогава двадесетгодишната му дъщеря Отъм се самоубива. Зак се оттегля като режисьор на филма и се посвещава на семейството си, взимайки участие в няколко продукции единствено като продуцент, сред тях „Жената чудо” и „Aquaman”.

Прословутият роман от 1943-та, който по наша неофициална информация е прочетен от всеки самоуважаващ се архитект на планетата, има една филмова екранизация от 1949-та година, като самата Айн Ранд написва сценария, режисурата е поверена на Кинг Видор, а в главните роли са двукратният носител на „Оскар“ Гари Купър и Патрисия Нийл, която се появява в няколко от емблематичните американски заглавия на миналия век.

Изворът” („The Fountainhead”) следва историята на Хауърд Роурк – архитект, който вижда човешкия индивидуализъм като основополагащ за постигане на чисто изкуство. Това му разбиране за света го поставя в непрекъснат конфликт с конвенционалното, докато накрая не получава признанието за работата си в сковано от посредствен колективизъм общество. Така романът лансира предизвикателната идея, че човешкото его е извор на човешкия прогрес, което ще е предизвикателство и за реализирането на идеите на голям екран, още повече че до момента екранизациите по произведения на Ранд са последвани от остра критика и финансов неуспех.

Премиерата на новата адаптация е предвидена за следващата година и засега липсват подробности около актьорския състав. „Изворът“ ще е първият филм на Снайдър извън вселената на DC Comics за последните 7 години, като в момента работи и по продълженията на „Жената чудо“ и „Отряд самоубийци“, но само като продуцент.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Очаквам значително по-запомнящ се филм в сравнение с първата екранизация.