Тintin

Empire” отново се уредиха, този път с първите кадри от дългоочакваното приключение на Тинтин, „The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn”. Точно една година преди премиерата, на корицата на списанието виждаме Тинтин и кучето му Сноуи в класическата им поза, а за феновете на Анди Съркис, на снимките по-долу е и самият капитан Хадок. И понеже и Стивън Спилбърг и Питър Джаксън са фенове на „Empire”, имаме и няколко интересни цитати, както и споменаване на Балканите, което в случая ние спокойно приемаме за България…

В игрален филм актьори щяха да се преструват, че са капитан Хадок и Тинтин – казва Джаксън. – Щяхме да избираме хора, които приличат на тях. Нямаше да е съвсем като Тинтин, както е нарисуван от Ерже. Щеше да е по-различно. А със CGI можем да дадем живот на света на Ерже, да запазим стилизираните, карикатурни лица, да запазим всичко точно като неговите рисунки, но фото-реалистично.”

Спилбърг разказва малко и за сюжета: „Първата част от филма, която е и най-загадъчната, дължи много на ноар филмите, както и на театъра на Брехт – някои от нощните ни сцени и екшънът са много контрастни. Но в същото време филмът е невероятно приключение.”

Двамата режисьори имат какво да кажат и за любимците ни Саймън Пег и Ник Фрост. „Когато хората чуха, че сме избрали тях за Томпсън и Томпсън, решиха, че сме полудели”, казва Джаксън. Спилбърг добавя: „Томпсъновците не може да са клонинги. Ник и Саймън имат всички разлики, които ни трябваха. Във филма имат прекрасен момент, когато започват да спорят кой е помощник на кого.

Сред останалите актьори са Джейми Бел като самия Тинтин, Анди Съркис (както вече споменахме в ролята на капитан Хадок), Даниъл Крейг, Тоби Джоунс, Макензи Крук и Кари Елуис.

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn

А сега и споменаването на Балканите… На въпроса какво ще е приключението на Джаксън, ако (или по-скоро когато) дойде време за продължение, той отговаря: „Едно от любимите ми е „The Seven Crystal Balls” и винаги съм мислел за него. Много харесвам и приключенията в Източа Европа, на Балканите. Според мен е страхотно място за един трилър – странната балканска политика и загадъчните тайни агенти. И на Луната е супер, но това е по-скоро за трети или четвърти филм. Искаме още малко да го задържим на Земята.”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments