Bradley_Cooper_Clint_441304_3840x2400

Макар и на 87 години, Клинт Истууд не спира да създава филми – къде сполучливи, къде не чак толкова, но не можем да отречем, че е работлив и социално ангажиран. Иска ни се и на нас на тази възраст да сме толкова продуктивни. Припомняме ви, че последното заглавие (което пропуснахме) „The 15:17 to Paris“ беше разказ за трима американски туристи, които предотвратяват терористична атака на Ислямска държава на борда на влак за Париж.

Основният проблем на скорошните филми на Истууд беше патриотичната патетика, от която пострада „Американски снайперист”, както и нравоучителният сантимент, от който изобилстваше „Съли”. Както обаче сме писали и преди, във филмите му неизменно присъстват качества, които ги издигат над средното ниво и рядко се чувстваме обидени от това, което виждаме на екран. Затова и няма да сме напълно скептични към днешната новина, че Брадли Купър и Истууд ще си партнират за нов проект, озаглавен „The Mule”.

Истууд ще режисира Купър в главната роля и (за радост на феновете) ще му партнира пред камерата. Припомняме ви, че не сме виждали „Мръсния Хари” на екран от слабичкия „Trouble with the Curve” от 2012 г. и предпочитаме да го запомним с последното му силно изпълнение – това в „Гран Торино”.

The Mule” ще разкаже историята на Ърл Стоун (Истууд) – разорен, самотен и изправен пред фалит на бизнеса си. Отчаян за пари, той се решава да осъществи на пръв поглед лесна поръчка за превоз, но както подсказва и заглавието, нещата се омотават и Ърл се оказва трафикант на наркотици за мексиканския картел и влиза в полезрението на агента Колин Бейтс (Купър).

Звучи доста обещаващо и за наша радост ни напомня за нещо, което можем да определим като по-класически Истууд. Обичаме по-затворени истории, в които двама мъже са хванати от обстоятелствата в трагично преследване, такъв беше например чудесния „Съвършен свят”, така че ще си позволим да сме оптимисти, поне до първия трейлър, който поне малко ще подскаже в каква посока ще се движи филмът. Ще ви държим в течение!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *