Миналогодишният октомври (и да подчертаем – фатален петък 13-ти) ни донесе много радост. В платформата на Netflix се появи първи сезон на криминалния трилър „Mindhunter“, дело на Джо Пенхал и Дейвид Финчър. Разочароващо той не получи нито една номинация за „Златен глобус“ (най-малкото може да си припомним зверското изпълнение на Камерън Бритън, който изумително изигра убиеца Ед Кемпър), но утехата ни е, че предстоят наградите „Еми“. Все пак признание трябва да има.

Още в края на миналата година и съвсем в реда на нещата, Netflix съобщиха, че ще има втори сезон. Сюжетът ще разглежда потресаващите убийства на 29 деца от афроамерикански произход в Атланта, Джорджия, в периода 1979 – 1981 г. Този път под прожектора ще бъде убиецът Уейн Уилямс, по-известен с прозвището The Atlanta Child Killer, съден и признат за виновен за убийствата на двама мъже, за което получава две доживотни присъди. Срещу него са повдигнати обвинения за още 23 убийства на деца, които остават недоказани. Твърди се, че истинският убиец не е заловен.

уейн уилямс
Уейн Уилямс

Новостите около сезон 2 са, че към екипа от режисьори се присъединяват Андрю Доминик, автор на отличния „Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд” и „Killing Them Softly”, който ще има грижата за два епизода, и Карл Франклин, по-познат с работата си в телевизията с „House Of Cards”, „The Leftovers” и „Vinyl”, който ще режисира останала част от епизодите. Няма съмнение, че Дейвид Финчър ще извлече най-доброто от новите си колеги. Самият той ще режисира първия и финалния епизод, като за разлика от първи сезон, който беше 10 епизода, този ще бъде само 8.

Информация за нови попълнения в актьорския състав на „Mindhunter“ все още няма, извън това, че Джонатан Гроф, Холт МакКалани и Анна Торв ще се завърнат в познатите си роли. Снимките на втори сезон се очаква да започнат в края на този месец, но за съжаление, премиерата ще бъде чак през 2019 г. След такъв главозамайващ първи сезон обаче, сме готови да чакаме колкото е нужно.

За финал вижте един документален поглед към Уейн Уилямс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Страхотна новина! Най-вече за завръщането на Финчър и добавянето на Доминик, който е повече от страхотен режисьор, а досега не е работил в телевизията.