франк милър
Франк Милър

На всички беше ясно, че с такъв резултат като „Крал Артур: Легенда за меча” не може да се стартира поредица – Гай Ричи имаше доста сериозни намерения (даже разпределени в предстоящите години!), но интересът от страна на публиката към екстравагантното и супер-скучно митологично приключение, което той заформи, си остана минимален. В момента (сравнително) новото раздвижване около преданията от стари времена е идеята Артур да оживее на малкия екран, благодарение на Netflix, Франк Милър и Том Уийлър („Puss in Boots”, „The LEGO Ninjago Movie”).

Според Deadline поредицата, която се подготвя, ще носи заглавието „Cursed” и ще следва едноименната комиксова интерпретация за младежи на легендата за Артур, дело на легендарните Франк Милър и Том Уийлър. Книгата ще излезе на пазара догодина, като Netflix планират 10-те епизода от поредицата да се появят … едновременно с нея. Милър и Уийлър са и изпълнителни продуценти.

В центъра на историята ще бъде основен персонаж от митологията – проследява се Нимуе, „тийнейджърка с тайнствена дарба, която е орисана да се превърне в силната и трагична „Lady of the Lake” или Господарката на езерото. Нимуе се сприятелява с млад наемник на име Артур, като звамата се опитват да намерят Мерлин и вълшебния меч. По време на това пътуване Нимуе се превръща във важен фактор за бунта срещу крал Утре. Ето какво споделя Франк Милър:

Винаги съм бил очарован от митологията, от Артур и Нимуе – историята може да се интерпретира по много начини, като детска приказка, но и като ужасяващ военен филм.

Том Уийлър добавя:

За мен е чест и изключително удоволствие да работя с легенда като Франк Милър. Не мога да назова друг писател и творец, който да е имал такова важно значение за формирането ми като разказвач…

Ще следим развитието на „Cursed”, но по никакъв начин не сме ентусиазирани.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments