От години пишем новини за нова екранизация на „Гробище за домашни любимци“ („Pet Sematary“), но нещата все не се получават и като че ли всеки път Холивуд започва отначало с избор на режисьор – отразявали сме Александър Ажа и Хуан Карлос Фреснадийо, а освен техните се спрягаха и други, сравнително популярни имена (сред тях и режисьорът на „То“ Анди Мушети, който е огромен фен на романа).

Миналия Хелоуин обаче научихме, че Paramount са наели създателите на изключително приятния хорър „Starry Eyes” Денис Уидмайър и Кевин Колш и явно своеобразният Стивън Кинг ренесанс, за който напоследък се говори, е дал малко тласък на проекта, защото този път звездите като че ли ще се подредят и филмът може би ще го бъде – сега научаваме първата кастинг новина.

Според THR Джейсън Кларк („Враг номер едно“, „Терминатор: Генисис“, „Зората на планетата на маймуните“) преговаря за главната роля на доктор Луис Крийд, който – ако случайно не сте запознати с историята – се премества от Чикаго в провинциален Мейн заедно със семейството си. Семейство Крийд се състои от Луис, съпругата му Рейчъл, дъщеря му Ейлин, малкия му син Гейдж и котката Чърч. Няма да изпадаме в подробности какво се случва и как е намесено близкото гробище за домашни любимци, направо прочетете (или препрочетете) книгата. По-скоро не ви препоръчваме едноименния филм от 1989, защото определено не е най-добрата екранизация по произведение на Стивън Кинг.

Гробище за домашни любимци“ е един от любимите ни романи на Кинг и знаем, че е така и за много други фенове на писателя (и на хоръра като цяло). Въпреки това намираме развитието около тази екранизация за добра новина и трябва да признаем, че ни е любопитно какво ще се получи в крайна сметка. Кларк в главната роля е една добра стъпка, така че ще продължаваме да следим проекта внимателно. На този етап премиерата е планирана за 19 април 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. По тази книга няма как да се получи добър филм без да има свободни съчинения и тъпотии. За филм не е актуална, предвид стотиците психарии от последните години, в които сме видели абсолютно всичко.

    1. Много благодатна за филмиране книга. Ако се хване примерно Боб Райнър или Франк Дарабонт. Или някой надъхан талантлив младок почитател на Кинг. За мен това е най страшния роман на Стивън Кинг. И нямам предвид възкръсването на персонажите…

  2. Този път ще се случи. Стига да подходят сериозно. Трябва да е брутална психария, за да има успех. Paramount изненадващо се справиха с ,, Нито Звук „, който още не съм гледал, но има добри отзиви от фенове и критици. Затова съм оптимист за ,, Гробище за домашни любимци“

  3. Историята е твърде простичка в книгата и всичко, което се случва сме го гледали и гледали. Ще епоредната скука. Този роман си е само за четене, на филм и гъза да си скъсат, няма да е интересно вече.