мери попинз се завръща с емили блънт

Disney явно не се притесняват, че шумотевицата около наградите „Оскар“ ще отнеме вниманието от предстоящото завръщане на емблематичната бавачка Мери Попинз в „Мери Попинз се завръща“ („Mary Poppins Returns“) на Роб Маршъл и разпространиха първия тийзър трейлър на филма насред церемонията по връчването на наградите.

Мери Попинз се завръща“ е директно продължение на класиката от 1964 година (наградена с пет статуетки „Оскар“) и черпи идеи от прочутата поредица на писателката Памела Травърз. Действието на филма се развива през 30-те години на ХХ в. в Лондон по време на Депресията, 24 години след това оригинала и разкрива живота на вече порасналите Джейн и Майкъл Банкс (Емили Мортимър и Бен Уишоу). Майкъл работи в банката, където е работил и баща му, и все още живее на улица „Черешово дърво“ №17 с трите си деца, Анабел, Джорджи и Джон, и тяхната икономка Елън. Следвайки традицията на своята майка, Джейн Банкс се бори за правата на работниците и помага на семейството на Майкъл. Когато съпругата на Майкъл умира енигматичната Мери Попинз (Емили Блънт) магически се появява отново в живота им и с помощта на приятеля Джак (Лин-Мануел Миранда), връща загубената радост и щастие в дома им.

Вижте първия тийзър трейлър.

На този етап е рано за генерални заключения, но общо взето сме доволни от малкото, което виждаме. Според нас Роб Маршъл е изключително подходящ за режисьор на филма и би могъл да улови духа на оригинала, като едновременно с това да предложи нещо ново на съвременната публика. Също така Емили Блънт е просто перфекта за ролята на Попинз и това си личи дори и от няколкото секунди в края на тийзъра. В очакване сме да видим повече кадри в пълния трейлър.

В добавка вижте и първия официален постер.

плакат

Режисьор на „Мери Попинз се завръща“ е Роб Маршъл („Чикаго“, „Вдън горите”), а сценарият е дело на Дейвид Магий („Finding Neverland“, „Животът на Пи“), по романите на Памела Травърз. Музиката и песните са дело на Марк Шайман и Скот Уитман („Лак за коса”). В ролите са Емили Блънт, Емили Мортимър, Бен Уишоу, Лин-Мануел Миранда, Мерил Стрийп, Колин Фърт, Дик Ван Дайк, Джули Уотърс, Анджела Лансбъри и др.

Премиерата е 25 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Дублажът е само една от многото причини да пропусна тая захаросана пуканка.

  2. Аз умрях от кеф (чаках един час за прожекция на английски, защото в programata пак не бяха разбрали правилно, така че за дублажа не мога да се изкажал)
    Разбира се, че е захаросано, разбира се, диабет докарва – толкова е сладък. Ама какво друго ти трябва 2 дни след Коледа. И си счупих после Спотифая от въртене на саундтрака.
    А Емили Блънт е кралица и искам да я гледам всеки ден как се оглежда високомерно в огледалото.