Отдавна следим подготвяната от Андрю Стантън („Търсенето на Немо”, „УОЛ.И”) екранизация по фантастичните приключенски романи на Едгар Райс Бъроус (в основата на филма е първият роман от поредицата „Принцесата на Марс”) за капитан Джон Картър,  „Джон Картър” („John Carter” известен още като „John Carter of Mars”), но честно казано малко се изненадахме, когато току-що осъзнахме, че премиерната дата на филма е през март догодина, а досега единственото, което сме видели от него е един кофти плакат, няколко концептуални рисунки и един тийзър трейлър от преди няколко месеца.

Всичко това ни се струва малко странно, при положение, че филмът е доста труден за „продаване” и лично според нас, рекламната кампания трябваше да започне по-масирано, далеч по-рано. Да не говорим, че има нужда да е малко по-ясна, защото сега тези, които не са запознати с книгите на Бъроуз, определено могат да останат с грешно впечатление за какво всъщност става въпрос.

Но както и да е, да не философстваме много, а да пристъпим към представянето на най-новата снимка от филма, разпространена от Entertainment Weekly.

„Джон Картър” („John Carter”)

Какво да кажем? Самото „дживотну” изглежда яко, но цялата снимка ни създава усещане като за отпаднал кадър от „Star Wars: Епизод II – Клонираните атакуват”, в който са фотошопнали героя на Кич. Всъщност това, което виждаме е една от така наречените в книгите „бели маймуни”, както си я представят Стантън и дизайнерът Майкъл Кутче („Алиса в Страната на чудесата”). Те споделят, че „белите маймуни са нещо, за което чуваме през целия филм, но не виждаме до самият край и така се създава чувство за напрегнато очакване”. Супер, и след това изказване ни прецакаха изненадата с тази снимка. Понякога ни е трудно да ги разберем тези хора.

Режисьор на филма е Андрю Стантън, а в ролите ще видим Тейлър Кич, Лин Колинс, Саманта Мортън, Марк Стронг, Кирън Хайндс, Доминик Уест, Джеймс Пюрфой, Поли Уокър, Томас Хейдън Чърч и Уилям Дефо.

Световната премиера е 9 март 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Да бе странно. До сега трябваше да има поне два трейлъра!!!!
    Може би са решили след нова година ще започнат масирана рекламна кампания.

  2. Трябва преди нова година да има един пълен трейлър, който да обяснява историята, защото ще берат ядове. Няма да могат да си върнат кинтите – бюджета е нещо от порядъка на 300 млн.

  3. Направо да се чудиш дека ги хвърлят тия пари. Тва мяза на Galaxy Quest за бедни, поне според тази снимка.

    Бтв, Galaxy Quest е баси великият филм.

    Инак „Картър“ трябва бая да се постарае, защото досега от този филм лъха само на евтиния. В холивуд трябва да се стегнат, не може, след третия карибски пирати, само Аватар и Трон да изглеждат като филми, които наистина струват баснословна сума пари.

  4. Съгласен съм, „Galaxy Quest“ е уникално як филм! 🙂 🙂

    Тук надеждата е Андрю Стантън, той би могъл да вкара нещо интересно в цялата работа.

  5. Не знам какво е това Дживотну, но изглежда изродки исродско.. Надявам се филма да е интересен. Направих си труда сега да погледна Зтийзър трейлъра на филма. Честно казано наистина не съм запознат с творчеството на Бъроус, както и за какво става дума във книгите, но тийзъра ми заприлича малко или много на Конана Варварина във футуристичен вариант. Всъчщност и това го има.. Ако не знаете един от всички романи за Конан, действието му се развива в Космоса!!!!…..
    Надявамс е, че филма че е интересен. Поне на мен ми хвана окото 🙂
    А тая снимка изкърви всякакви видове мивки, бидони, плочки, бетони и кво се сетите, с това Дживотну….
    П.С. Сега като се сетя малко ми прилича Джовотноту на уголемен вариане на Дживотните от третата част на Мумията.. Ония белите дживотни тип Йети… 🙂

  6. 300 МИЛИОНА!!!!!!!!!! Абе тия луди ли са!!!! Тия парите да не ги берат от шумата по дърветата!.. Неможе да е толкова. Не видях в трейлъра кой знае какви спец ефекти…

  7. Такива са слуховете! И да не са 300 (макар че няма как да прецениш по трейлъра), едва ли ще са по-малко от 200-250 млн.

  8. Изкопирали са герои от много филми (Аватар,
    Междузвездни войни , Дюн и др.) , но има добри екшън сцени и
    много хумор….този едричкият „английски булдог“
    Пола , се движи със скороста на яко форсиран McLaren F1 и
    цепи мрака като персонаж… голям смях, разтоварващ филм, сравнително добре направен.

  9. По-скоро изредените от теб филми са изкопирали герои от „Джон Картър“. Книгата е написана доста преди тях.