Fox Searchlight са си намерили прекрасна „звезда”, която да украси един от следващите им проекти – „Jojo Rabbit”. Актрисата е Скарлет Йохансон и е в последната фаза на преговори за присъединяване към проекта, съобщава Variety. По-интересното в тази новина обаче е името на режисьора – Тайка Уайтити. От няколко години следим режисьора и харесваме много неговия нестандартен подход към… каквото и да било като теми, затова сме убедени, че и „Jojo Rabbit” ще бъде удоволствие, за което си струва да помечтаем и да очакваме с нетърпение.

Действието на сатиричната драмедия се развива по времето на Втората световна война, а сюжетът се върти около едно германско момче-националист, което си измисля въображаем приятел. Само че той не е някой случаен персонаж, а самият Адолф Хитлер. В един момент светът на малкия се обръща с главата надолу, когато осъзнава, че в собствения им дом неговата собствена майка (Скарлет Йохансон) укрива малко еврейско момиче…

Може би само Тайка Уайтити е способен на превърне тази сатира на войната в трогателен и чаровен разказ за млади същества, които търсят своето място в непонятния свят на възрастните (припомняме, че и „Hunt For The Wilderpeople”, и „Boy” носят неговия режисьорски подпис, а ако не сте ги гледали – поправете грешката си!). Няма да крием, че ще се зарадваме искрено на всеки проект (защото вече завършва продължението на „What We Do In The Shadows”), реализиран от лудия новозеландец, още повече в „Jojo Rabbit” се очаква именно той да влезе в ролята на Адолф Хитлер – въображаемия приятел, който си измисля главния герой! Нали си представяте каква прекрасна гротеска ни очаква!

В момента Тайка Уайтити трябва да открие онзи малчуган, който да пасва най-добре да образа „бъдещо нацистче”. И тъй като прекалено много са чувствителните теми, заложени в проекта (сатира на Втората световна война, нацисти, комедиен Хитлер), ние сме изпълнени с увереност, че именно Уайтити е човекът, който би могъл да излезе „сух от водата” при толкова много подводни камъни!

Jojo Rabbit” е проект, появил се за първи път в черния списък с нереализираните сценарии на 2012 година – очевидно вече му е време да се срещне не само с правилните хора, които да го осъществят, но и с публиката. Уайтити ще влезе и в ролята на продуцент, заедно с Картю Нийл и Челси Уинстенли, а снимките трябва да стартират съвсем скоро. Ще се поинтересуваме от развитието на проекта – и ще видържим в течение на новините около него.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не знам за Йохансон.. но ти Svetly си ЗВЕЗДАТА на този сайт, без който е пълно нищо без теб!