Един от най-често задаваните въпроси по време на рекламната кампания на „Тор: Рагнарок” беше към неговия режисьор Тайка Уайтити – „Ще има ли скоро продължение на култовия му комедиен експеримент „What We Do In the Shadows”? Непосредствено след излизането на филма даже се е коментирала възможност за телевизионна поредица. В момента на фокус излиза идея за „spin-off”, посветен на смотаните ченгета, които се появяват за малко във вампирската история – и заглавието на този… проект е „Wellington Paranormal”.

Шантавата история за групата откачени вампири, които живеят заедно в апартамент в градската среда на Нова Зеландия, е измислена и направена на филм от Тайка Уайтити и неговия дългогодишен съратник Джемайн Клемент („Flight of the Conchords”). След забележителния успех, който жъне филма преди три години, и при променения за това време статус на режисьора му (изиграл и една от главните вампирски роли!), който се превърна в един от най-търсените творци със уникален собствен почерк с „Hunt for the Wilderpeople” и особено с марвълската си авантюра от тази година, вероятно е съвсем логично да се направи телевизионен сериал, а също и да се помисли сериозно за „We’re Wolves”, посветен на върколаците, забъркани във вампирския „коктейл”. Що се отнася до „Wellington Paranormal” – очакванията са ченгетата да разследват „паранормалната активност”, а самият Уайтити определя проекта като „мокументъри вариант на „Досиетата Х”. Поредицата от шест 30-минутни епизода трябва да се появи на малкия екран – TVNZ 2 след средата на 2018 година. Предлагаме ви да хвърлите един поглед на делата между вампири и ченгета в оригиналния филм:

За онези от вас, които (по случайност) не са видели „What We Do in the Shadows” – този филмов откъс предава доста точно общия тон на филма и специфичния стил на разказа – силно хипнотизиращ, забавен и провокативен. „Wellington Paranormal” ще проследи полицаите Майк Миноуг и Карън О’Лиъри, заедно с един нов персонаж – сержант Маака Похату, които ще се впуснат в изследване на духове, върколаци, обсебвания от демони и други свръхестествени явления. Искрено се надяваме шоуто да не остане привилегия само за зрителите на Нова Зеландия, а да стигне (по някакъв начин) и до нашите географски ширини.

Междувременно Уайтити и Клемент продължават работа по споменатия първоначалноspin-off” „We’re Wolves, в който главни герои са една група учтиви върколаци, също познати на вампирите от първия филм. Режисьорът обаче твърди, че двамата съавтори са известни с бавното си писане, което най-често става чрез електронната поща и обикновено си пращат взаимно по една реплика от диалога вееднъж месечно! За да напишат „What We Do in the Shadows” са им били необходими шест години. Така че, фенове на прекрасно-шантавия Уайтити – заредете се с търпение, хубавите неща стават бавно!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Сега прочетох, че тоз симпатяга Уайтити щял да прави филм за въображаем goofy и charming Хитлер, като действието се развива в Нацистка Германия 😀 Ти да видиш 😀