Джейк Джиленхол и Дан Гилрой
Джейк Джиленхол и Дан Гилрой – „Nightcrawler“ (2014)

Nightcrawler“, познат у нас като „Лешояда“, е един от любимите ни филми на 2014 – ревюто ни можете да прочете тук, а след това можете да видите и Inglourious Kunts епизода ни. Също така ви съветваме, ако не сте гледали филма, да поправите тази грешка максимално бързо или поне преди да е излязъл следващият филм, по който Джейк Джиленхол (който прави най-доброто си изпълнение в „Лешояда“), Рене Русо и режисьорът и сценарист Дан Гилрой ще си партнират. Става дума за проект на Netflix със заглавие „Velvet Buzzsaw“, който сюжетно няма общо с „Лешояда“, но се надяваме да се доближава като качество, най-малкото заради впечатляващия си екип.

Както добре знаете, Netflix не спират да привличат талантливи и/или успешни хора за оригиналните си продукции (понякога крайният резултат не е особено голям успех, разбира се) и този път не е изключение – според последната информация във „Velvet Buzzsaw“ основното трио ще работи и с Тони Колет, Джон Малкович, Наталия Дайър („Stranger Things“), Том Стъридж („Being Julia“, „On the Road“, „The Boat That Rocked“), Давийд Дигс („Wonder“, носител на „Tony” и „Grammy“ за мюзикъла „Hamilton“) и Зауи Аштън („Nocturnal Animals“). Чак малко прекалено ни се вижда, но определено не се оплакваме.

За съжаление, засега не знаем нищо за сюжета на „Velvet Buzzsaw“, освен че става дума за хорър/трилър, проследяващ творци и колекционери, които плащат сериозна цена, когато изкуството и търговията се сблъскат. Не е особено ясно, но подозираме, че в случая „хорър/трилър“ означава филм в стила и с атмосферата на „Лешояда“, което може само да ни радва.

Силно се надяваме, че Джиленхол и Гилрой ще успеят да повторят успеха на „Лешояда“ и „Velvet Buzzsaw“ няма да разочарова, въпреки високите очаквания. Снимките вече текат и се очаква филмът да излезе по Netflix към края на годината. Нямаме търпение да видим първия трейлър и ще ви държим в течение с развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *