Inglourious Kunts: Епизод XXI – Ревю на „Лешояда“ (2014)

Журналист на свободна практика обикаля всяка нощ в търсене на най-добрия, най-шокиращ и потенциално най-сензационен репортаж от криминалните хроники, а манията му да бъде винаги първи или единствен на мястото на инцидента постепенно го превръща в социопатичен манипулатор. „Лешоядa“ (прочетете ревюто ни за него тук) е трилър, който блести както като режисура и драматургия, така и като игра – неслучайно заради тази си роля Джейк Джиленхол беше сравнен с младия Робърт Де Ниро от „Шофьор на такси“. Нещо повече: дебютът на Дан Гилрой предлага да опознаем зараждането на една изключително тревожна и извратена обществена опасност – сюжетът не просто лансира смущаващ и донякъде сатиричен образ на безскрупулната медийна лакомия за рейтинги, но и оставя този образ да вилнее на свобода като истински ефирен кукловод на човешката трагедия.

Защо ви занимаваме пак с „Лешояда“? Защото (без повод, но с ентусиазъм) решихме да заснемем и видео ревю на филма – като епизод на Inglourious Kunts в рубриката „2 Kunts 1 Couch“. Участниците са (не)редовният Благой „Uzumaki Bla“ Иванов и знаменитият Даниел „Лудия репортер“ Петканов, който е наш специален, почетен и вери импортант гост. Резултатът е почти съвършен баланс между патология и синергия.

Уверете се сами – lights, camera… action:


Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

 1. Nightcrawler ми беше филм №2 за миналата година, след Whiplash. Трябва да призная обаче, странно е, че вадите подкаст за него, +1 година след излизането му.
  Иначе безспорно, пренебрегването на Йиленхоол – както е оргиналното му шведско название – е престъплението на века на Академията за филмови изкуства. Дори не помня кои шматароци са били номинирани за най-добра мъжка роля в предната година, за мен пича е най-добрия за 2014.

 2. Рубриката „2 Kunts 1 Couch“ „позволява“ ревюирането (по един или друг начин) на филми, без значение тяхната актуалност, расова принадлежност и сексуална ориентация 😀

 3. @MilmFaker
  „Шматароците“, бяха Майкъл Кийтън и Еди Редмейн, като месец преди Оскарите, Кийтън беше фаворит, след това нещата се обърнаха (ако трябва да избирам помежду им, определено се спирам на Брус Уейн).
  Абсолютно съгласен с теб за Джиленхол, най-доброто изпълнение от номинираните за мен, също и за „Whiplash“ най-добрият филм за годината.
  А, колкото до „Лудия репортер“, квито и роли да играе, доста слабичък.

 4. На мен фаворит ми беше Майкъл Кийтън, но определено Джейк Джиленхол заслужаваше номинация.