Преди доста години писахме за евентуална ТВ екранизация на любимия ни „Поверително от Ел Ей“, но подобно на други проекти по Джеймс Елрой, в крайна сметка плановете се разпаднаха и нищо не се получи. Въпреки това, не бихме казали, че писателят е чак урочасан – все пак някои проекти по негови романи стигат до екран, а един от тях е „Поверително от Ел Ей“ на Къртис Хенсън от 1997 г., който си остава една от любимите ни екранизации евър и неслучайно има две награди „Оскар“ от общо 9 номинации (включително за най-добър филм).

Без съмнение, този успех и качественият изходен материал са причината Холивуд постоянно да се връща към идеята за „L.A. Confidential“ сериал, въпреки пълния провал на заснет преди години пилот с Кийфър Съдърланд. Сега явно има известно развитие и по-сериозен шанс за осъществяване, защото CBS са избрали първия актьор от това, което трябва да се превърне в ансамбъл (надяваме се, качествен), и той е Уолтън Гогинс (предстоящите „Ant-Man and the Wasp“ и „Tomb Raider: Първа мисия“, любимият ни „Омразната осморка“, сериалът „Justified“).

Той ще е в ролята на Джак Винсенс (изигран от Кевин Спейси във филма), което – за щастие! – не е съвсем типична за него роля. Гогинс вече е доказал, че има солидна доза актьорски талант, но въпреки това често е „typecast“-нат като идиот, леко откачен или леко откачен идиот. Но за тези, които не са запознати с образа на Джак Винсенс (поправете тези грешка възможно най-скоро), този път Гогинс ще изиграе чаровно ченге, което се държи като кинозвездите, с които често социализира, и знае как да работи системата.

Джордън Харпър („Gotham“, „The Mentalist“) е сценарист на пилота и се надява да е шоурънър на сериала, а негов партньор ще е Ана Фрике (американският „Being Human“). Проектът се подкрепя от New Regency, Lionsgate Television и CBS Television Studios. Отново се очаква главните герои да са три ченгета, една актриса и репортер (доколкото разбираме, този път ролята на Дани ДеВито може да отиде при жена), но за съжаление, на този етап няма повече информация за сюжета и колко отблизо ще следва романа. Преди време се носеха слухове не за повторна екранизация, а за нещо като продължение, но не сме сигурни колко истина е имало в тази информация, а и сега вече говорим за друг проект.

Надяваме се скоро да пишем още кастинг новини и този нов „Поверително от Ел Ей“ да не се окаже поредният неосъществен опит. Разбира се, не очакваме дори да се доближи до филма на Хенсън, но въпреки това искаме да го видим на екран. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. „Поверително от Ел Ей“ ми е доста любим и е от малкото филми, които мога да си пусна по всяко време. Просто не виждам, какво би могло да се „осъвремени“…
    А Гогинс, винаги щом го срещна, се сещам за Шейн от „The Shield“ (бяга ми в момента превода на български), където също беше корумпирано ченге.

  2. Като си спомня как остро реагирах на идеята за сериал, вдъхновен от шедьовъра „Фарго“, пък той колко сносен всъщност се оказа… няма да мрънкам засега, дано им се получи. 🙂

    1. „Фарго“ е изключение от правилото, потвърждавайки го. Най-вероятно братята оттатък океана го изучават, за да знаят, че така НЕ се прави.

    2. Heка видим поне трейлър, пък тогава ще храним, ако е основателно 🙂