Напоследък често пишем за предстоящи потенциални кинопроекти на Мартин Скорсезе – за щастие, той продължава да работи и при това на постоянно високо ниво (за разлика от някои негови колеги, които с годините като че ли губят част от таланта си). Но по-рядко имаме повод да пишем за ТВ проект на режисьора, особено след провала на многоочаквания „Vinyl“, който имаше само един неуспешен сезон, преди да бъде спрян.

Сега обаче научаваме за нов проект за малкия екран и трябва да признаем, че звучи особено интересно и много подходящо за Скорсезе. Става дума за „The Caesars“, историята на римските предводители, която се очаква да започне с възхода на Юлий Цезар. Според последната информация снимките трябва да започнат през 2019-та в Италия, но дали действително ще видим сериала осъществен толкова скоро, не е ясно – както споменахме, Скорсезе има доста започнати проекти, сред които „Killers of the Flower Moon” по Филип Рот и „Roosevelt”.

The Caesars“ все още си няма ТВ дом (сигурни сме, че бързо ще се намери такъв – ако не НВО, защо не Netflix, с които Скорсезе вече работи) и единственото, което знаем, е, че сценарист ще е Майкъл Хърст, когото вероятно познавате като главен виновник за „Vikings“ на History Channel, но също така е сценарист на „Елизабет“ и „Елизабет: Златният век“, както и на „The Tudors“. Човекът обича историята и си пада по различни епохи, какво лошо има?

Да се надяваме, че „The Caesars“ ще е по-близо до успеха на „Boardwalk Empire“, до който „Vinyl“ дори не се доближи. Междувременно Скорсезе продължава работа по „The Irishman“, който се очаква другата година и чийто бюджет продължава да расте – последните слухове са за над 140 милиона „and climbing“. Ако се чудите защо гангстерски филм би струвал толкова, бил той и с участието на Робърт де Ниро, Ал Пачино, Джо Пеши и Харви Кайтел, причината е в доста скъпия дигитален процес по подмладяване на част от актьорите през голяма част от филма. Трябва да признаем, че нямаме търпение да видим крайния резултат.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Само да не го набедят и него от политкоректната пасмина, че е оказвал на някого тормоз през 69-та (особено като се има предвид допълнително заснетите голи сцени към първия му филм). Да се варди, същото се отнася и за Ридли. Че такива като тях след някоя и друга година има със свещ да ги търсим. Титани абсолютни.

    1. За Ридли не бери грижа, той е част от политкоректната пасмина. Ярък неин представител. Винаги е спазвал ревностно правилото, че във всеки филм трябва да има негър, евреин или педераст. В „Завет“ дори се „насладихме“ и на трите елемента едновременно.

  2. А пък Vinyl беше як колкото си иска, жалко че не го оцениха тоя сериал