„Шерлок Холмс: Игра на сенки” („Sherlock Holmes: A Game of Shadows”

От  Apple представиха първия трейлър на дългоочакваното завръщане на легендарната двойка Шерлок Холмс и доктор (Джон) Уотсън, още веднъж  изиграни от Робърт Дауни-син и Джуд Лоу, точно както ни беше обещано, когато видяхме първите плакати.

Общо взето това, което виждаме не е особено изненадващо и е точно в рамките на очакваното. Гай Ричи по принцип има един стил, който откриваме във всичките му филми и наистина нямаше причина да смятаме, че в „Игра на сенки” той ще ни предложи нещо различно от първия филм, в който беше напипал правилната формула и баланса между визията, екшъна, кадансите и разбира се, шегите.

В този ред на мисли, традиционалистите и хардкор феновете на Холмс отново ще са разочаровани, но всички останали (и ние в това число) ще останат доволни. Имаме само едно голямо разочарование (но предполагаме, че е само на ниво трейлър) и това е, че не виждаме нито Стивън Фрай, който ще изпълнява ролята на Майкроф Холмс, нито Рейчъл Макадамс. Освен това не виждаме почти нищо и от Мориарти, на който му е отредена само една реплика, а името на Джаред Харис дори не е заслужило топ билинг. Единственото смекчаващо вината обстоятелство е, че става дума за две минути и половина.

http://www.youtube.com/watch?v=7yU1nnvrCy8

Шерлок Холмс винаги е бил най-умният човек в стаята… до този момент. Има нов криминален гений – професор Мориарти (Джаред Харис) – и не само неговият ум е равен на този на Холмс, но липсата на съвест и капацитетът му да върши зло в действителност му дават предимство пред известния детектив.

Режисьор на „Шерлок Холмс: Игра на сенки” („Sherlock Holmes: A Game of Shadows”)  отново е Гай Ричи, а в ролите са Робърт Дауни-син, Джуд Лоу, Нуми Рапас, Джаред Харис, Стивън Фрай, Еди Марсан, Кели Райли и, евентуално, Рейчъл Макадамс.

Премиерата в България е 23 декември 2011.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. нито студено, нито горещо; просто повече от същото (същото, което не ми хареса прекалено и първия път). Не ме кефи засега;

  2. Не съм най-големия фен, но филмчето става. За терйлъра не съм сигурен, по-скоро ми е все едно.

  3. Не изпускам нито един филм с Джъд Лоу. Страхотен актьор е, и макар че в Шерлок Холмс е втори банан и малко в сянката на Дауни, пак се справя с ролята си брилянтно.

    Сега ме извинете, отивам да гледам Гатака за милиарден път.