Няма не искам, няма недей! Основите за инфлационно разширение на „Star Wars“ вселената вече са зададени и като че ли нищо вече не може да попречи на Disney и Lucasfilm да осъществят плановете си за поне по един голям филм от междузвездната сага годишно, от тук до края на времето. А желанията и недоволството от страна на някои фенове изглежда имат точно толкова значение, колкото има значение нашето недоволство за посоката, в която се развива истинската вселена, която обитаваме.

Така, на връх полемиките около „Междузвездни войни: Последните джедаи” и дебютиралия преди два дни трейлър на „Соло: История от Междузвездни войни“, научаваме новината, разпространена от официалния сайт на сагата, че създателите и отговорните лица зад феномена „Игра на троновеДейвид Бениоф и Дан Уайз са били ангажирани да напишат и продуцират нова поредица „Star Wars“ филми, които ще бъдат различни от тези за семейство Скайуокър и от подготвяната от Райън Джонсън нова трилогия.

Както можете да се досетите, все още няма абсолютно никаква друга информация за този проект, като единствената следа какво евентуално бихме могли да очакваме, идва като реплика на президента на Walt Disney Company Боб Айгър, който споделя, че Бениоф и Уайз са „фокусирани в определен период от време от митологията на „Star Wars“ и ще тръгнат оттам“. Възможностите, които произлизат, са безкрайни, така че няма какво да коментираме.

Ето какво споделя във връзка с новината президентът на Lucasfilm Катлийн Кенеди:

Дейвид и Дан са едни от най-добрите разказвачи на истории, работещи в момента. Работата им с комплексни герои, дълбочина на историята и богатство на митологията ще изследват нови възможности и смело ще придвижат „Star Wars“ в посока, която намирам за изключително вълнуваща.

А ето и коментара на самите Дейвид Бениоф и Дан Уайз:

През лятото на 1977 г. пътувахме до една далечна галактика и оттогава мечтаем за нея. Поласкани сме от възможността, малко ужасени от отговорността и много развълнувани да започнем работа, веднага щом приключим финалния сезон на „Игра на тронове“.

Предполагаме, че преговорите за този сериозен ангажимент от страна на Бениоф и Уайз текат отдавна и двамата със сигурност са били развълнувани и са размишлявали доста върху възможностите. Надяваме се, че това не ги е разсейвало (и продължава да разсейва) много от работата им по финалния сезон на „Игра на тронове“. Не искаме да се изложат точно накрая, нали? Иначе, смятаме идеята за ангажирането им за чудесна и нямаме търпение да видим какво ще ни предложат. И предполагаме, че това означава окончателен край на разбунилия сериозно духовете проект „Confederate”.

И за финал, като поредно доказателство за неизбежното разширение на „Star Wars“ вселената, идва още една любопитна новина, която касае отдавна подготвяния игрален сериал, който се оказва не един, а няколко. Или така твърди Боб Айгър.

Подготвяме не само един, а няколко „Star Wars” сериала, специално за приложението на Disney. Вече сме го споменавали и скоро ще разкрием поне един от партньорите, които работят с нас. Но не можем да сме конкретни, защото сделката не е съвсем сключена. Смятам, че талантът на телевизионния фронт също е впечатляващ.

Ами, това е положението. Както казахме в началото, няма не искам, няма недей! Ще поживеем и ще видим. Разбира се, ще се надяваме на нещо добро, пък каквото стане.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Положението е – кот такоа.

    Иначе, мен ако питате, и много добре знам, че не ме, но все пак – Бениоф и Уайз вече се изложиха, но здраве да е, талантливи хора са иначе.