Имате страхотна идея за филм, но нямате пари за снимачна техника? Това доста отдавна не е извинение (справка „Tangerine“ на Шон Бейкър, „Paranmanjang“ на Парк Чан-Уук, „I Play with the Phrase Each Other“ на Джей Алварес), а поредното доказателство идва от страна на Стивън Содърбърг, чийто нов проект – психологическият хорър-трилър „Unsane“, е заснет за две седмици, изцяло с iPhone.

Вече сме виждали официални снимки от „Unsane“, но сега е време за първия трейлър, който да разкрие каква точно ще е естетиката на филма, както и да ни даде по-добра представа за сюжета. В центъра на историята е млада жена (Клер Фой), която, търсейки помощ, несъзнателно постъпва в клиника за психично болни, където се изправя срещу най-големия си страх. Но дали той е реален или продукт на нейната делюзия?

Какъв точно е този страх, вижте в трейлъра.

Дори и тези, които по принцип не си падат по подобни филми, не би трябвало да могат да отрекат майсторството на Стивън Содърбърг, който повече от умело борави с езика на киното и елементите на жанра. Неслучайно той се смята за един от най-добрите режисьори от своето поколение и адски се радваме, че не само прекъсна „пенсионирането“ си и се завърна към киното, но търси нови творчески предизвикателства и интересни форми за разказване, какъвто е случаят тук и в „Mosaic”.

По същество, това, което виждаме в „Unsane“, ни харесва много и въпреки визията, с която между другото се свиква за секунди, оставаме с впечатление като за ретро класика в стила на Джон Карпентър например (между другото, въпреки ужасно негативните отзиви, неговият близък като тематика „The Ward“ ни допада). Адски се надяваме да можем да видим филма на голям екран, за да може да го оценим по достойнство.

Вижте и официалния постер.

плакат

Режисьор на „Unsane“ е Стивън Содърбърг, а сценарият е дело на Джонатан Бърнсайн и Джеймс Грийър. В ролите са Клер Фой, Джей Фароу, Джуно Темпъл, Ейми Ървинг, Джошуа Ленърд, Ейми Мълинс и др.

Премиерата е 23 март 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Айде стига разни филми са ни напомняли на Карпентър… време е Джончо да се заеме пак с нещо като режисьор, че прекалено дълга пауза направи.