Докато ние киснехме в мързеливо очакване да разберем как ще се развият плановете за продължение на изненадващо успешния и приятен зомби-екшън „Train to Busan“, корейският режисьор Сан-Хо Йон не е стоял със скръстени ръце, а усилено е работил по втория си игрален филм „Psychokinesis“, чиято премиера предстои в края на януари.

Отново става дума за жанров филм, като този път Йон е взел на прицел супергероите. В центъра на историята е обикновен човек, който открива, че притежава суперсили, и решава да ги използва, за да помогне на дъщеря си. Това обаче отприщва поредица от събития, които бързо излизат извън контрол.

Ако „Psychokinesis“ беше американски филм, може би щяхме да врътнем очи още на синопсиса, но когато говорим за корейско кино, нещата винаги са малко по-различни, затова не е хубаво да бързаме. Вижте първия трейлър.

Също като „Train to Busan“, „Psychokinesis“ очевидно ползва доста сюжетни и визуални заемки от други филми (четохме определения като „смесица между „Хроники“ и „Ханкок“, но това са само първосигналните и може би не са най-точни, въпреки че говорим за комедия за „супергерои“), но въпреки това изглежда свежо.

Не очакваме от „Psychokinesis“ да е някаква оригинална деконструкция на жанра, а да е забавен екшън само с лек коментар върху темата за героите и суперсилите и повече фокус върху някои социални и семейни теми. Пак да кажем, ако беше американски филм, вероятно нямаше да сме толкова „прощаващи“ и готови да го гледаме на всяка цена, но в случая, с удоволствие ще му хвърлим око.

плакат

Корейската премиера на „Psychokinesis“ е 31 януари, а за Щатите филмът ще се разпространява от Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

    1. Влака беше доста найс да, ама този ми изглежда по скоро зле….

    2. Не съм и аз супер възхитен, поне засега.