Тазгодишното издание на фестивала в Сънданс стартира преди два дни и вече изкачат доста интересни и обещаващи филми. Един от тях е трилърът „Piercing“ на Никълъс Пеш, когото следим внимателно, откакто преди две години привлече вниманието ни с доста любопитния си, изключително стилен и атмосферен дебют „The Eyes of My Mother”, който също беше показан в програмата на Сънданс.

Piercing“ е екранизация по едноименния, отлично приет и титулуван за „култов“ (то кой не е в днешно време) роман на Рю Мураками и разказва за обикновен семеен човек, който отива на бизнес пътуване, но със смъртоносен план в главата си – да убие случаен непознат. Но когато в хотелската му стая се озовава момиче на повикване, нещата не тръгват според първоначалния му план.

Във връзка с премиерата на „Piercing“, която е днес в „Midnight“ програмата на фестивала, имаме възможност да видим поредица снимки и постер. Също така получаваме официален синопсис и определение за филма, което е следното: „Комбинация от психологически ужас с комедия и стилизиран neo-noir, представляваща идеен поглед към фантазиите за бягство от реалността и опасностите на модерните романтични връзки“.

мия васиковска кристофър абът piercing-img03-20180120 piercing-img02-20180120

Изключително заинтригувани сме от този проект, както заради Ник Пеш, така и заради историята, и нямаме търпение да видим трейлър. Самия филм също, разбира се, но за това, ще трябва да почакаме повече.

Сега ви предлагаме да видите пълния синопсис на „Piercing“, който ще ви даде малко повече допълнителни подробности за филма, а веднага след него е и споменатият по-горе постер, който, ако трябва да сме честни, не ни допада кой знае колко.

Рийд (Кристофър Абът) заминава на бизнес пътуване. Той целува жена си и сина си за довиждане, но в специално отделение в куфара си, пълен с дрехи, е опаковал четка за зъби и инструменти за убийство. Всичко е внимателно планирано: да се регистрира в хотел и да убие случайна жертва. Само тогава той ще се отърве от злокобните си импулси и ще продължи да бъде добър съпруг и баща. Но плановете на Рийд са провалени от Джаки (Миа Васиковска), съблазнително момиче на повикване, която пристига в стаята му. Двамата първо се отпускат и настройват за забавления, но след внезапно прекъсване, балансът на контрола започва да се люшка напред-назад между двамата. Дали на него му се привиждат неща? Кой манипулира другия? Преди нощта да е приключила, ще се разиграе трескав кошмар и Рийд и Джаки ще скрепят връзката си с кръв.

плакат

Режисьор и сценарист на „Piercing“ е Никълъс Пеш („The Eyes of My Mother”), по романа на Рю Мураками. В ролите са Миа Васиковска, Кристофър Абът, Марин Айрланд, Мария Дизия, Уендъл Пиърс и др.

Премиерата на филма е днес, 20 януари в „Midnight“ програмата на фестивала в Сънданс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *